Jakub Forgács Správy

Pripravte sa na poriadne trópy. Pre Revúcu už vydali výstrahu 3. stupňa!

Horúčavy z posledných dní neustúpia. Práve naopak. Meteorológovia vydali pre náš okres už najvyššiu výstrahu pred vysokými teplotami.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na poriadne trópy. Pre Revúcu už vydali výstrahu 3. stupňa!
5
Galéria
Zdroj: TASR

Pripravte sa na tropické horúčavy! „V okrese Revúca sa ojedinele očakáva dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 38 °C,“ uvádzajú meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu so slovami, že vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

„Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ dodávajú meteorológovia.

V okrese Revúca preto na piatok 4. augusta vydali výstrahu 3. stupňa pred vysokými teplotami. Platí od 15:00 do 18:00 hod.

Vysoké teploty nás však potrápia aj v ďalšie dni. V stredu a vo štvrtok od 13:00 do 18:00 u nás platia výstrah 2. stupňa pred vysokými teplotami. „V okrese Revúca sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36 °C a vo štvrtok dokonca 35 – 37 °C,“ uvádza ďalej SHMÚ.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Horúčavy, vysoké teploty, teplo
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: SHMÚ
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM