Peter Simon Správy

Prvé FOTO z Veľkonočných trhov v Rožňave: Okrem tradičných výrobkov aj chutné dobroty

Tradičné Veľkonočné trhy zavítali aj do Rožňavy. Okrem rozličného sortimentu si návštevníci môžu pochutnať na miestnych špecialitách, medovine, no zakúpiť si môžu aj rôzne remeselnícke produkty.

Ilustračný obrázok k článku Prvé FOTO z Veľkonočných trhov v Rožňave: Okrem tradičných výrobkov aj chutné dobroty
34
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Oficiálne sa tohtoročné Veľkonočné trhy v Rožňave uskutočnia v dňoch 20.-21.-22. marca 2018 na Námestí baníkov v Rožňave. Počas sprievodného programu vystúpili aj žiaci základných škôl. Široký sortiment ručne vyrobených výrobkov zaujal každú vekovú kategóriu. Zaujímavosťou je, že niektoré z nich sa vyrábali priamo pred očami návštevníkov.

Ako po minulé roky, je ohlas občanov na organizovanie tohto podujatia dobrý. Tieto trhy sú, ako každoročne, sprevádzané kultúrnym programom. Chýbať nebudú ani zaujímavé ochutnávky jedál.

Už 20. marca od 13:00 hod. ste sa mohli tešiť na oficiálne otvorenie Veľkonočných trhov. Pásmo ľudových piesní a tancov s veľkonočnou tematikou v prevedení žiakov zo Základnej školy na Zlatej ulici, žiakov z Reformovanej základnej cirkevnej školy s vyučovacím jazykom maďarským a detského folklórneho súboru Lúčka.

Široký sortiment ručne vyrobených výrobkov zaujme azda každú vekovú kategóriu. Výrobu niektorých predmetov už tradične uvidíte aj priamo na mieste.

Pozrite si v našej galérii fotky z tohtoročných Veľkonočných trhov v Rožňave.

Trhy sa tento rok konajú len v časti námestia. Jedna časť je pre motorové vozidlá prejazdná.

Obrazom: Veľkonočné trhy v Rožňave
34
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM