Michaela Mozolányová Rôzne

Prvý sneh na juhu stredného SR: Na šmykľavú cestu doplatil už kamión s cisternou aj autobus!

Cesty na juhu stredného Slovenska sú zjazdné, na niektorých úsekoch sa však vytvára námraza. Na klzkú vozovku už stihol doplatiť autobus aj kamión s cisternou.

Ilustračný obrázok k článku Prvý sneh na juhu stredného SR: Na šmykľavú cestu doplatil už kamión s cisternou aj autobus!
Foto: Slávka Kellová

Polícia upozorňuje na uzatvorenú cestu II. triedy medzi Revúcou a Muráňom. Pri poľnohospodárskom družstve tu skĺzol mimo cesty autobus, osobné autá preto musia tento úsek obísť.

„Podľa zistení sa vodič autobusu vyhýbal cestárskemu vozidlu a následne dostal šmyk. Kolízia si nevyžiadala zranených, cestujúcich previezli náhradným spojom," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Cesta je momentálne uzatvorená, pretože pri vyťahovaní sa autobus dostal na celú šírku vozovky.

Na klzkú cestu doplatil aj vodič kamiónu s cisternou. Na ceste za Muráňom dostal šmyk a skončil mimo cesty. Podľa posledných informácií sa momentálne čaká na mechanizmy, ktoré ho dostanú späť na cestu.

Cesty v okresoch Lučenec a Rimavská Sobota sú zjazdné, cestári tam nezaznamenali žiadne vážnejšie komplikácie. „Všetky potrebné mechanizmy sú na cestách, doprava je plynulá. Vodiči by však mali myslieť na zvýšenú opatrnosť a na cesty by mali vychádzať len so zimnými pneumatikami," doplnila hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Monika Pastuchová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM