Rôzne

RADÍME: Prípravky z Mŕtveho mora liečia telo a bojujú proti starnutiu pokožky!

Liečivé a relaxačné účinky bahna či minerálov z Mŕtveho mora už spoznala nie jedna dáma. Prípravky z neho pomáhajú nielen pri dýchacích a kožných chorobách, ale najnovšie vedia zatočiť aj so starnutím pokožky.

Ilustračný obrázok k článku RADÍME: Prípravky z Mŕtveho mora liečia telo a bojujú proti starnutiu pokožky!
Zdroj: Dnes24.sk

Tajomstvo blahodarných účinkov Mŕtveho mora na kožu a pleť bolo odhalené už v dávnych dobách. Historické dokumenty a archeologické nálezy v blízkosti Mŕtveho mora poskytujú reálne dôkazy o jeho liečivej sile už v období staroveku. Tisícky rokov dokázala príroda uchrániť toto tajuplné miesto od vplyvov modernej civilizácie. Práve vďaka situovaniu do nehostinnej púšte, mimo akéhokoľvek zdroja znečistenia, je oblasť Mŕtveho mora považovaná za zázrak.

Mŕtve more je najslanším morom na Zemi. Kým obyčajná morská voda obsahuje asi 3,5 percenta soli, Mŕtve more jej obsahuje takmer 10-násobne viac. Tiež obsahuje viac ako 30% minerálov, čo je 10× viac ako iné moria. Vysoká koncentrácia minerálov má blahodarný účinok pri liečbe kožných chorôb – lupienky, ekzémov, akné a pri liečbe reumatických a respiračných problémov.

Voda z tohto mora obsahuje 21 minerálov a stopových prvkov (horčík, vápnik, draslík, bróm, zinok, chlór, sodík). 12 z nich nenájdete v žiadnom inom mori a niektoré z nich sú uznávané a vysoko cenené pre prínos pocitov uvoľnenia, vyživovania pleti, aktivácii obehového systému a zmiernenia reumatických problémov a metabolických porúch.

Na niektorých miestach pobrežia vytvorila voda aj nánosy bahna, ktoré má liečivé účinky na ľudský organizmus. Toto bahno je špecifické a ojedinelé na celom svete. Minerálne bahno má celú radu aplikácií, jeho výhodou je okamžité pôsobenie a dlhodobý účinok. Sú dokázané jeho pozitívne účinky pri terapii chorôb pohybového aparátu (reumatizmus), rôznych druhov ekzémov a lupienky (psoriáza). Bahno je vhodné pre celkovú relaxáciu, uvoľnenie unaveného a neustálymi stresmi zaťaženého organizmu človeka.

Okrem liečivých účinkov má široké využitie v kozmetike. Udržuje vašu pokožku a pleť mladú a sviežu. Môže sa aplikovať na celé telo, na bolestivé miesta, alebo na pokožku hlavy na podporu rastu vlasov, je to ojedinelý produkt, ktorý ako prvý v dejinách ľudstva účinne bojuje proti dôsledkom, ale i príčinám starnutia pokožky.

Práve vďaka týmto blahodarným účinkom majú voda, soľ a bahno z Mŕtveho mora široké využitie v kozmetike. Či už chcete riešiť problematickú pleť, kožné problémy alebo jednoducho chcete svojmu telu dopriať poriadnu dávku minerálov a vitamínov, kozmetika z Mŕtveho mora je tá správna voľba.

Mŕtve more je slané bezodtokové jazero, ktoré leží na hraniciach Izraela a Jordánska. Je najnižšie položenou vodnou plochou na Zemi, leží asi 400m pod úrovňou mora. Vzniklo asi pred 3 miliónmi rokov v trhline po veľkom pohybe zemskej kôry. Jeho rozloha je približne 1050 km štvorcových.

foto: hbdeadsea.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM