Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Skočte do bikín. Majú svoj deň a dopraje im aj počasie

Na Cyrila a Metode mnohý hospodár sa smeje. Podľa tejto pranostiky ich bude veľa vysmiatych. Voľný deň si užijeme v letnom počasí.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Skočte do bikín. Majú svoj deň a dopraje im aj počasie
Zdroj: TASR

Západ: Jasno až polooblačno. Najvyššia denná teplota 25 až 29 °C.

Stred: Jasno až polooblačno, popoludní pri zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky. Najvyššia denná teplota 23 až 28 °C.

Východ: Jasno až polooblačno, popoludní na severe kraja zväčšená oblačnosť a možnosť ojedinelých prehánok. Najvyššia denná teplota 25 až 29, na Spiši okolo 23 °C.

Meniny majú Cyril a Metod

Mužské meno Cyril má grécky pôvod a význam mena je „pán“. Tí, čo vládnu na zemi, tak možno v stručnosti charakterizovať Cyrilov. Sú citliví, spoločenskí, intuitívni a dynamickí. Cyrilovia sú aj veľmi emotívni a mierne činorodí. Občas sa zdajú byť trochu leniví. Milujú dobrodružstvá, sú nezávislí a pyšní, ako ich totemové zviera páv.

Mužské meno Metod má grécky pôvod a význam mena je „metóda“. Ich dominantnými vlastnosťami sú intuícia, intelekt a spoločenskosť. Sú obdarení aj veľkou emotívnosťou, obdivuhodnou aktivitou a rýchlymi reakciami. Sú ako šípy, poslovia, ich totemovým zvieraťom je kôň.

Stalo sa doma

2007 – V Nitre sprístupnili prvé cirkevné múzeum na Slovensku – Diecézne múzeum, ktoré približuje najstaršie písomné pamiatky z kresťanskej a kultúrnej minulosti Slovenska.

Stalo sa vo svete

1946 – Francúzsky strojársky inžinier Louis Réard predstavil v Paríži nový model dvojdielnych, úsporne strihaných plaviek, ktoré nazval podľa ostrova Bikini.

Skladba dňa

Hudobným oslávencom je americký hudobník, skladateľ a aj príležitostný herec. Je frontmanom skupiny Huey Lewis & the News. Kapele zložil hity ako I Want a New Drug či The Power of Love.

Ilustračné foto, TASR

Huey
1
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM