Norbert Gonosz Šport

Revúca má ďalšieho majstra sveta: Hokejbalista Dávid Tomečko si nesie domov zlato!

Revúca sa opäť raz môže pochváliť unikátnym športovým úspechom. Tentokrát je to titul majstra sveta v hokejbale pre rok 2014 v kategórii U20, ktorý zaznamenal Revúčan Dávid Tomečko.

Ilustračný obrázok k článku Revúca má ďalšieho majstra sveta: Hokejbalista Dávid Tomečko si nesie domov zlato!
Foto: Norbert Gonosz

Dávid Tomečko, rodák z Revúcej a momentálne kmeňový hráč extraligového hokejového klubu HK Poprad, sa okrem hokeja venuje aktívne aj hokejbalu a v mládežníckych kategóriách zaznamenal už niekoľko cenných skalpov. V roku 2010 a 2012 v kategóriách U16 a U18 získal strieborné medaily a konečne sa v tomto roku dočkal aj najcennejšieho kovu na MS v Bratislave v kategórii U20.

Do hokejbalovej nominácie sa dostal na základe dobrých výkonov na majstrovstvách Slovenska v mužstve WORMS Kežmarok a na sústredeniach reprezentácie. A to aj napriek tomu, že tréner preferoval originálnych hráčov hokejbalistov z extraligy hokejbalu. Nakoniec sa do nominácie dostalo 15 hokejbalistov a z hokejistov iba jediný Dávid.

Na Slovensku, ale aj vo svete, je hokejbal čoraz viac populárnejším športom. Svedčí o tom aj široká základňa, či už na Slovensku, alebo v celosvetovom meradle. V histórii majstrovstiev sveta sa tento rok v Bratislave zúčastnilo najviac mužstiev v najsilnejšej konkurencii. Mladí slovenskí hokejbalisti prešli skupinovou fázou bez jedinej prehry a vo finálovom zápase proti Českej republike zvíťazili pomerom 5:3 a získali zlaté medaily.

Dávidovi prajeme týmto veľa úspechov, či už v hokejovej alebo hokejbalovej kariére.

foto: HK Revúca

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM