Jakub Forgács Kultúra

Revúca ožije ľudovými tradíciami. Malí folkloristi sa predvedú na festivale

Ak aj vám prirástla k srdcu ľudová muzika, v Revúcej si už onedlho prídete na svoje. Čo prinesie festival detských folklórnych súborov Gemerská podkovička 2016?

Ilustračný obrázok k článku Revúca ožije ľudovými tradíciami. Malí folkloristi sa predvedú na festivale
Zdroj: TASR

Gemerská podkovička je celodenným podujatím, v rámci ktorého sa v piatok 14. októbra v dopoludňajších hodinách majú možnosť aj žiaci revúckych základných škôl zúčastniť folklórnych tvorivých dielní. „Od 17:00 všetkým záujemcom v divadelnej sále Kultúrneho domu v Revúcej predvedú výsledky svojej činnosti detské folklórne súbory z celého regiónu,“ uviedla Kristína Lendvorská z Gemersko-malohontského osvetového strediska.

Čítajte tiež: Prvý sneh v Revúcej už v októbri? Výstraha meteorológov hovorí jasnou rečou

Na podujatí sa predstavia detské folklórne súbory Lieskovček a Podkovička z Rimavskej Soboty, Zornička a Mladosť z Klenovca, Zrkadielko z Hnúšte, Čížiček z Tisovca a Lykovček z Revúcej.

„Súčasťou projektu Gemerská podkovička je aj školenie pre vedúcich, choreografov a členov folklórnych kolektívov, pedagógov i záujemcov pre folklór, ktoré sa uskutoční koncom novembra,“ pokračovala Lendvorská.

Podujatie Gemerská podkovička, ktorého tradícia začala už v roku 2009, je venované spomienke na významnú postavu folklórneho života v regióne Gemer-Malohont, dlhoročnú vedúcu detského foklórneho súboru Lykovček, folkloristku Evu Skalskú. O 13:00 jej bude venovaná pietna spomienka.

Čítajte tiež: Pestrá ponuka, z ktorej si vyberie každý. 30 voľných pracovných miest v Revúcej

Pozrite si v našej fotogalérii aj zábery z obnovy Hradu Muráň!

Foto: ilustračné

Obnova Hradu Muráň v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM