Eva Viestová Iné športy

Revúca v obkolesení thajských boxerov: Takéto podujatie mesto nikdy v histórii nezažilo!

Uplynulú nedeľu bola Revúca prvýkrát v histórii hostiteľom Euroligy Muay Thai. To je pre naše mesto veľmi dobrou vizitkou, pretože prilákalo silnú enklávu zápasníkov z celého Slovenska. A navyše, zviditeľnilo tento šport, ktorý v našich končinách naberá stále na väčšej popularite.

Ilustračný obrázok k článku Revúca v obkolesení thajských boxerov: Takéto podujatie mesto nikdy v histórii nezažilo!
Foto: Eva Viestová

Pre klub MT Revúca to bola jedinečná príležitosť získať si ďalších sympatizantov a potenciálnych nových členov. Atmosféra v telocvični bola priam elektrizujúca, hlavne keď do ringu nastúpili domáci zápasníci. A bolo sa veru na čo pozerať…

Opäť nebola núdza ani o revúckych zápasníkov z miestneho klubu MT Revúca. Pôvodne mali štartovať až piati zápasníci, ale nakoniec sa do ringu postavili iba traja.

Dominik narazil na silného súpera

Ako prvý z domácich zápasníkov sa do ringu postavil Dominik Godeša vo váhovej kategórii do 81 kg. Dominik sa síce dôkladne pripravoval na toto kolo euroligy, ale narazil na veľmi silného súpera Kamila Baláža z Piahan Gymu, ktorý bol taktiež veľmi dobre pripravený a dotiahol zápas do víťazného konca celkovo 3:0 na body.

Tomáša diváci vyburcovali k víťazstvu

Naším druhým zápasníkom bol ostrieľaný a známejší Tomáš Kuruc, ktorý sa už viac menej sústreďuje na ultimátne zápasy v klietke MMA, ale súťaž Muay Thai a navyše v domácom prostredí si nechcel nechať ujsť. V kategórii do 71 kg narazil na Lukáša Smržika z klubu MTA MT.

Od začiatku zápasu bolo vidieť, že Tomáš Kuruc má zápas úplne pod kontrolou a užíval si podporu domáceho publika. Atmosféra v športovej hale gradovala a kvantum domácich priaznivcov hnalo Tomáša do víťazného konca. Zápas skončil výsledkom 3:0 pre Tomáša Kuruca, ktorý si zápas doslova užil a patrične poďakoval hojnému davu ľudí.

Karol zložil súpera za 40 sekúnd

V poslednom zápase dňa sa predstavil tretí domáci zápasník Karol Klimeš vo váhovej kategórii do 86 kg. Jeho súperom bol Peter Párik z Hanumanu gym Bratislava. Zápas trval necelých 40 sekúnd, keď po sérii tvrdých úderov Karola Klimeša bol Peter Párik dvakrát počítaný rozhodcom a to v amatérskom thajskom boxe znamená predčasné ukončenie zápasu. Jasná výhra domáceho zápasníka potvrdila celkové úspešné účinkovanie klubu MT Revúca v domácom prostredí.

Tréner Senko spokojný s účinkovaním Revúčanov

Tréner Miroslav Senko hodnotí turnaj veľmi pozitívne a pevne dúfa, že po tomto úspešnom turnaji sa thajský box v Revúcej zviditeľnil ešte viac a očakáva nárast počtu členov v klube v najbližšom období. „Všetci sympatizanti majú dvere otvorené a tešíme sa na ich príchod do klubu“, dodal Senko.

info: Bc. Norbert Gonosz

foto a video : Revúca 24/ N. Gonosz

Euroliga Muay Thai v Revúcej, 16.3.2014
3
Galéria
Euroliga Muay Thai v Revúcej, 16.3.2014
37
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM