Eva Viestová Rôzne

Revúca v pohybe: Športovalo sa ostošesť...

Už tradične sa mesto Revúca aktívne zapája do medzinárodnej športovej aktivity – World Challenge Day (Svetový deň výzvy). Nebolo tomu inak ani tento rok, keď táto aktivita pre ľudí každého veku bola stanovená na stredu 30. mája.

Challenge Day je súťažou spravidla dvoch miest s približne rovnakým počtom obyvateľov, ktorí sa v priebehu dňa zapoja do ľubovoľných pohybových aktivít, zvyšujúcich pulzovú frekvenciu, ako napr. chôdza, beh, plávanie, bicyklovanie, tanec, aerobic, zábavné pohybové hry a pod., v trvaní nepretržite 15 minút. Aktivity môžu prebiehať od polnoci do 20.00 h.

Na záver sa porovnajú výsledky súperiacich miest (percentuálny podiel zapojených obyvateľov). Pre tento rok bolo „súperom“ Revúcej mesto Nová Dubnica.

[size=14][color=#cc0000]­Na Zochovej sa zapojilo 285 detí[/color][/si­ze] Žiaci ZŠ I.B.Zocha športovali počas piatej a šiestej vyučovacej hodiny, keď behali, skákali, hrali futbal a to nielen na športovisku školy, ale aj v jej okolí… Na rozdiel od súťaží, v ktorých ide o víťazstvo jednotlivca, či kolektívu, počas Dňa výzvy šlo o to, aby sa každý aktívne zúčastnil. Hojným počtom 285 žiakov sme tak pomohli navýšiť číslo – počet aktívnych Revúčanov, ktoré poputuje za mesto Revúca do medzinárodných štatistík. Viac foto nájdete na : https://picasaweb.google.com/…lengeDay2012

[size=14][color=#cc0000]­Cvičenie doobedu aj poobede[/color][/si­ze] Všetci žiaci Základnej školy J. A. Komenského sa tradične, ako už neraz v tento deň, s nadšením zapojili do športových aktivít. Na prvom stupni sa konali zábavné pohybové hry,cvičenie na fit loptách, s kruhmi, vybíjaná, dievčatá tancovali, chlapci hrali obľúbený futbal. Žiaci druhého stupňa absolvovali vytrvalostný beh a loptové hry. Pohyb neustal ani cez prestávky a poobede v Školskom klube detí pri ZŠ. World Challenge Day je predovšetkým zábavným dňom, ktorý formuje uvedomelosť a nadšenie pre zdravý a aktívny životný štýl všetkých občanov. Pre deti je pohyb prirodzený a vyvoláva v nich radosť, čo bolo možné pozorovať aj na tvárach našich žiakov. Víťazom bol v tomto prípade každý, kto sa zapojil.

Prípravkári z Materskej školy na Sládkovičovej ulici sa rozhodli taktiež zapojiť. Jedna trieda si v parku dosýta zacvičila a druhá zasa na bicykloch brázdila park pri škôlke.

info a foto : ZŠ I.B.Zocha, ZŠ Komenského, Revúca24

Revúca v pohybe: Športovalo sa ostošesť...
1
Galéria
Challenge day
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM