Jakub Forgács Iné športy

Revúca zažila veľké zápolenie biatlonistov. Naši pretekári obsadili popredné miesta, FOTO

Biatlonisti opäť vybehli na trať. V Revúcej sa konalo II.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone, a takto sa v ňom darilo našim pretekárom.

Ilustračný obrázok k článku Revúca zažila veľké zápolenie biatlonistov. Naši pretekári obsadili popredné miesta, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Klub biatlonu Magnezit Revúca

Posledný júnový víkend sa všetci biatlonisti, pretekári aj biatlonoví nadšenci, stretli na strelnici v Revúcej. Práve tu sa konalo II.kolo Viessmann pohára v letnom biatlone s medzinárodnou účasťou z Čiech a Maďarska. I napriek krásnemu a slnečnému počasiu to bol náročný víkend ako pre pretekárov, tak aj pre usporiadateľov.

V sobotu 29. júna otvárali rýchlostné preteky dorastenci 16 roč. o 11:15. Už v tejto kategórii mal Klub biatlonu Magnezit Revúca zastúpenie. Róbert Biž obsadil veľmi pekné 4. miesto. V tej istej kategórii nás reprezentoval aj Tomáš Kuchta, ktorý sa umiestnil na 9. mieste. Farby Klubu Magnezit Revúca v tento deň reprezentovali aj súrodenci Košinárovci. Anka Košinárová obsadila 4. miesto, jej brat Peter Košinár sa umiestnil na 11. mieste. O jednu priečku vyššie sa umiestnil Janko Majerčík. Radovan Humeník obsadil vo svojej juniorskej kategórii 5. miesto.

Popoludní pokračovali rýchlostné preteky v žiackych kategóriách so štartom o 15:00. Z 12–13roč. žiackeho tímu sa ako prvý postavil na štart Markus Sklenárik, ktorý sa so streľbou 4,1 umiestnil na 7. mieste. Najmladší revúcky pretekár Michal Biž (1,3) obsadil 11. miesto. Janko Levčák bol v tento deň pre porušenie bezpečnostných predpisov diskvalifikovaný a na svoj úspech si musel počkať do nasledujúceho dňa. V kategórii 14–15 roč. žiaci sa Adrián Ottinger (0,3) v silnej konkurencii 24 pretekárov umiestnil na veľmi peknom 7. mieste. Aj žiačky bojovali v horúčavách o čo najlepšie umiestnenia. Lenka Repáková v kategórii 12.-13. žiačok so streľbou (2,0) obsadila 6. miesto. Tamara Molentová v kategórii 14–15 žiačok priniesla pre náš klub so streľbou 0,2 bronzovú medailu. Hneď za ňou sa na krásnom 4. mieste umiestnila Veronika Šteczová so streľbou 0,1. Alexandra Štempelová (4,3) obsadila v tento deň 15. priečku a Amália Lajčáková (4,3) sa umiestnila na 17. mieste.

V nedeľu 30. júna sa konali vytrvalostné preteky. Každý nezostrelený terč znamenal pre pretekárov 30 sekundovú prirážku. Náročné a dlhšie trate, horúce a vyčerpávajúce počasie, boli určite pre mnohých pretekárov veľkou výzvou. V nedeľu opäť začínali dorastenci 16 roč. V tejto kategórii Klub biatlonu Magnezit Revúca reprezentovali Tomáš Kuchta, ktorý obsadil 7. priečku a Róbert Biž, ktorý bol i napriek veľkému úsiliu diskvalifikovaný za nesprávne nesenie zbrane. Anka Košinárová obsadila rovnako ako v rýchlostných pretekoch 4. miesto. V mužskej kategórii 23 –39 roč. obsadil Peter Košinár 5. miesto a jeho tímový kolega Janko Majerčík 6. miesto.

Aj žiaci a žiačky to mali v tento deň mimoriadne náročné, ale dokázali zabojovať. V kategórii 12–13 roč. si Markus Sklenárik polepšil a so streľbou 2,1 obsadil 5. miesto. Michal Biž so streľbou 2,2 obhájil 11. priečku z predchádzajúceho dňa. Najväčším prekvapením v kategórii bol Janko Levčák, ktorý so streľbou 0,1 a výborným behom vybojoval krásne 3. miesto. V kategórii 14–15 žiakov obsadil Adrián Ottinger 9. miesto (2,2). Lenka Repáková v kategórii žiačok 12 –13 roč. vybojovala so streľbou (1,3) 7. miesto. V poradí už štvrtú bronzovú medailu v tejto letnej sezóne vybojovala Tamara Molentová. So streľbou 2,1 vybehala 3. miesto. Veronika Šteczová so svojou tradične vynikajúcou streľbou obhájila pekné 4. miesto. Výrazne si polepšila Amália Lajčáková, ktorá so streľbou 1,0 obsadila 10. priečku. Hneď za ňou sa na 11. mieste so streľbou 3,2 umiestnila Alexandra Štempelová.

V OBRAZOCH: II.kolo VIESSMANN pohára v letnom biatlone v Revúcej
8
Galéria
Zdroj: Klub biatlonu Magnezit Revúca
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM