Eva Viestová Iné športy

Revúčan Dávid žne úspechy v hokejbale

Majster Slovenska a vicemajster sveta v hokejbale v kategórii U 18 je po druhýkrát Revúčan Dávid Tomečko.

Dávid Tomečko z Revúcej opäť po dvoch rokoch, už vo vyššej kategórii, juniorov, sa koncom mája stal majstrom Slovenska v hokejbale v drese WORMS Kežmarok.

Hráč hokejového extraligového juniorského tímu HK Poprad si na základe dobrých výkonov vo svojom doplnkovom športe vybojoval nomináciu na majstrovstvá sveta v hokejbale. Tieto sa konali koncom júna na zimnom štadióne v Strakoniciach v Českej republike. Naši juniorski reprezentanti U 18 v skupine po víťazstvách nad Švajčiarskom 8:1,Českom 6:3 a prehre s Kanadou 1:3 sa v semifinále stretli opäť s domácimi Čechmi a opäť víťazne 2:1. Vo finále sa zopakovalo tiež stretnutie zo skupiny s mladými Kanaďanmi a naši žiaľ nešťastne prehrali najtesnejším rozdielom 0:1 a obsadili veľmi cenné druhé miesto a získali strieborné medaily.

Pekný úspech mladých slovenských hokejbalistov, i nášho Dávida.Zopakoval si striebornú pozíciu z predchádzajúcich majstrovstiev sveta ešte v kategórii dorastencov, keď tiež zvíťazili Kanaďania po predĺžení nad našimi chlapcami. (Dovolím si spomenúť i jeho prínos na popradskom hokejovom Turnaji štyroch 2012 v marci, keď v revúckom drese svojimi výkonmi prispel k úspešným výsledkom MHK Magnezit Revúca a bol vyhlásený ako najlepší útočník turnaja).

Zaželajme mu v nastávajúcej extraligovej hokejovej sezóne v drese Popradu i v ďalšej činnosti veľa úspechov.

info a foto : V. Andraščík

HokejbalistaRevucan
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM