Nikoleta Janečková Správy

Revúčania, môže k vám zavítať nečakaná návšteva: S takýmito otázkami vám môžu zaklopať na dvere...

Aj k vám môže prísť nečakaná návšteva. Revúca je totiž na zozname lokalít, v ktorých sa od 1. februára 2016 uskutočňuje takéto zisťovanie. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Revúčania, môže k vám zavítať nečakaná návšteva: S takýmito otázkami vám môžu zaklopať na dvere...
Foto: Nikoleta Janečková / Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovanie o výške a vývoji príjmov v rôznych typoch domácnosti, ktoré uskutočňuje v týchto dňoch Štatistický úrad SR, sa týka aj mesta Revúca.

Účelom takéhoto výskumu je, okrem iného, získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Všetky informácie, ktoré domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Za ochranu dôverných a osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR.

„Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2016 vybraných viac ako 150 obcí, medzi nimi aj naše mesto“ uviedlo mesto v Mestskom rozhlase mesta Revúca.

Zisťovanie sa uskutočňuje od 1. februára 2016 do 30. apríla 2016. V tomto období vybrané domácnosti navštívi poverený pracovník, ktorý je povinný preukázať sa osobitným poverením. Výsledky sa využijú na zabezpečovanie potrieb informačného systému Štatistického úradu SR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM