Eva Viestová Hokej

Revúcki hokejisti hviezdili: Takto sa im darilo na turnaji v Česku

"Druhá garnitúra" MHK Magnezit Revúca sa zúčastnila cez víkend hokejového turnaja v Rýmařove v ČR, mestečku asi 50 km od Olomouca,pod Jeseníkmi. Pozvanie bolo reciprocitou za minuloročnú účasť chlapcov z Rýmařova na turnaji v Revúcej.

Ilustračný obrázok k článku Revúcki hokejisti hviezdili: Takto sa im darilo na turnaji v Česku
Foto: Eva Viestová

Zápasy sa hrali na pekne vybavenom otvorenom mestskom zimnom štadióne, ktorý bol modernizovaný pred 3–4 rokmi a pripravujú jeho zastrešenie. Účastníkmi turnaja boli družstvá SK Medvědi, Vikingové Jeseník, Slovan Rýmařov a Revúčania.

Prvý zápas Revúčania vyhrali

V úvodnom stretnutí, kým sme sa po týždni bez ľadu rozkorčuľovali, sme po počiatočnom zaváhaní a inkasovanom góle ešte v 1. tretine vyrovnali a pomaly prevzali hru pod kontrolu a po pekných kombináciách postupne zvyšovali náskok na konečných 5:1.

Druhý zápas opäť víťazný

V ďalšom stretnutí s Vikingami sme pozornou obranou i kombinačnou hrou dostali súpera vcelku pod tlak a využitím aspoň niekoľkých príležitostí sme viedli už 4:0, na konečných 4:1 pre Revúčanov znížil súper tesne pred koncom z trestného nájazdu.

V treťom zápase sme nedali ani jeden gól

Hneď vzápätí sme hrali ďalší zápas proti domácemu Slovanu, ktorého viacerí mladí chlapci dobre korčuľovali a nedávali nám veľa priestoru. V prvej tretine obaja brankári „pochytali“ všetko, v druhej sme opäť nepremenili niekoľko šancí, súper využil jednu. V záverečnej časti sme už nehrali svoju hru, viac sme hrali individuálne, nepremenili sme možnosti a zase sme inkasovali a v čase nášho tlaku v závere sme dostali tretí gól.

Takže sme obsadili 2. miesto, čo považujeme za úspech, za našim záverečným súperom Slovan Rýmařov pri rovnosti bodov vzhľadom na vzájomný súboj.

Stihli si obzrieť aj mesto

Z Rýmařova sme si odniesli veľa dobrých dojmov zo športových zápolení i spoločenských stretnutí, prezreli sme si historické jadro temer 10-tisícového mesta, ktoré je mestskou pamiatkovou zónou, strednú školu Prima, ktorá je partnerom Gymnázia M. Kukučína v Revúcej v medzinárodnom projekte 8 škôl z 8 krajín Európy – SVET PRIATEĽOV.

Najmä sme sa ale stretli s ústretovými a príjemnými ľuďmi a „ťapli si“ aj na ďalšie spoločné stretnutia v Revúcej i Rýmařove, verme, že stále v takej dobrej vzájomnej atmosfére. V dobrej pohode nás prepravila MK Tour Muráň a za podporu a pomoc ďakujeme SMZ, a.s.Jelšava.

Poradie :

  1. Slovan Rýmařov 6 b
  2. MHK Magnezit Revúca 6 b.
  3. SK Medvědi 4 b.
  4. Vikingové 1 b.

Zostava Revúcej : Jáchym – Skybjak, Andraščík, Tatarko, Papcun Tomáš, Špak, Prtko, Tomečko, Slanec, Papcun Anton, Urda Milan, Urda Roman

info a foto: V. Andraščík

Hokejový turnaj Rýmařov
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM