Eva Viestová Iné športy

Revúčania v PLAY OFF

Napriek veternému a chladnému počasiu prišla do telocvične SOŠ veľká návšteva divákov. Domáci hráči a aj diváci si uvedomovali závažnosť stretnutí pre revúcky volejbal.

Na bezproblémový postup do prvej štvorky 1. ligy sme potrebovali získať nejaké body. Bola to veľmi ťažká úloha, pretože Vranov je vedúcim družstvom súťaže a v jeho kádri hrá veľa skúsených hráčov. V našej zostave stále chýba Dušan Belica a na tréningu sa zranil druhý nahrávač, Jozef Schelling.
Do zápasu s lídrom súťaže sme vstúpili koncentrovane a nepustili sme súpera do vedenia. Hrali sme odvážny a rýchli volejbal. Súper tiež bodoval a hoci sme vyhrali prvé dva sety, rozhodovalo sa v koncovkách.
Potom akoby sa naši mladí hráči zľakli výhry a začali sme robiť chybu na chybe. To skúsené družstvo hostí využilo a dotiahlo víťazstvo v tajbrejku dokonca.
Druhý zápas mal presne taký istý priebeh ako prvý a tiež sme nedotiahli zápas do víťazného konca. Hráči síce bojovali, ale skúsenosti a volejbalové umenie bolo na strane Vranova.
Musím vyzdvihnúť najmä dvoch hráčov. Nahrávač Andrej Petráš nabehal kilometre a rozdával lopty našim smečiarom a smečiara, **Mariána Klima, ktorý pricestoval z Banskej Bystrice, aby nám v ťažkých zápasoch pomohol.
Chcel by som znova vyzdvihnúť našich divákov, ktorých sa zišlo zatiaľ najviac v tejto sezóne. Burcovali, kričali, bubnovali, tlieskali a hnali našich hráčov do boja, aj keď sa trebárs nedarilo. Aj súperi z Vranova zatlieskali našim verným za korektné skandovanie a príjemné prostredie.
Najbližšie nás čaká posledné kolo základnej časti súťaže a **od 18.2. nás čaká finálová časť prvej ligy, takže sa v Revúcej bude na čo chodiť pozerať.

**AVK MAGNEZIT REVÚCA : MŠK VRANOV nad TOPĽOU 2:3 a 2:3 Zost.: **Andrej Petráš, Matej Karabínoš, Milan Herich, Matej Herich, Miroslav Tomášik, Ľubomír Smoliar , lib. Dušan Matúška a Igor Hrbáľ Str. : Marián Klimo, Rudolf Steigauf tr. : Ivan Kozlík , as. tr. : Maroš Kumi 250 divákov

Zdroj info : Maroš Kumi, š.r. AVK

Pozrite si naše foto a video z tohto super zápasu.

Revúčania v PLAY OFF
1
Galéria
VolejbalRevucaVranov
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM