Lucia Zákopčanová Rôzne

Revúčania žijúci v iných častiach Slovenska: Tieto veci nám v Revúcej chýbajú

Narodili sa v Revúcej, avšak kvôli práci, alebo štúdiu naše mesto opustili. Aj keď sa do rodného kraja vracajú, svoj život za „hranicami okresu“ by nemenili. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Revúčania žijúci v iných častiach Slovenska: Tieto veci nám v Revúcej chýbajú
13
Galéria
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: Dnes24.sk

Lepšie pracovné príležitosti

„Revúca je také pokojné mesto, na spokojný život, keď nemáš potrebu sa hnať. Ale pracovné možnosti sú tú veľmi slabé. Naopak, v hlavnom meste je týchto príležitostí dostatok,“ vymenúva Petra, ktorá sa usadila v Bratislave.

Pridáva sa k nej aj Lucia, ktorá žije v Malackách: „V Revúcej je vysoká nezamestnanosť. V Malackách a okolí je viac pracovných príležitostí. Nachádzajú sa tu priemyselné parky. Blízko je Rakúsko, kde si taktiež Slováci môžu nájsť prácu.“

Viac možností pre deti

„V Malackách máme krásny kaštieľ na prechádzky deťmi, vznikli tu nové ihriska. Taktiež počas dňa majú deti možnosť navštevovať rôzne záujmové krúžky a športové aktivity,“ spomenula Lucia.

Bohatší kultúrny a spoločenský život

„V Bratislave sa vždy niečo deje. Ak človek má chuť sa spoločensky zabaviť, nájde tu dostatok barov, diskoték, festivalov, koncertov. Pokiaľ zatúži po kultúre, aj v tomto Bratislava ponúka možnosti, či už návštevou divadiel, múzeí, galérii,“ prezrádza Monika, ktorá odišla za prácou do hlavného mesta.

Vladimír, ktorý žije v Galante, sa pridáva: „S manželkou a priateľmi chodíme na dobrú večeru, posedieť si pri pohári vína, alebo sa zabaviť na napríklad na bowling. Príležitostí, ako tráviť voľný čas je tu oveľa viac."

Možnosti cestovať

„Letisko pár minút autom, ale aj dobrá dostupnosť na tie v okolitých štátoch, umožňuje všetkým vášnivým cestovateľom uskutočňovať svoje sny,“ hovorí Zuzana, ktorá sa po škole rozhodla zostať v Bratislave.

Obchodné centrá

„Keď prídem cez víkend do Revúcej v neskorších popoludňajších hodinách, chýba mi tu nejaké obchodné centrum, v ktorom by som vedela nakúpiť všetko, čo potrebujem pod jednou strechou. Sústredili by sa tam podnikatelia z Revúcej a okolia, čím by sa pozdvihla životná úroveň, reštaurácie, kaviarne a rôzne butiky. Ľudia by mali viac možností na večer, namiesto vysedávania po krčmách a baroch,“ hovorí Ľubomíra z Košíc.

Pozrite si aj galériu s dobovými a súčasnými fotkami Revúcej!

Foto: ilustračné

Dobové zábery vs. súčasnosť. Ako vyzerajú známe miesta v Revúcej?
13
Galéria
Zdroj: Múz. PSG/Literárny archív SNK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM