Lucia Zákopčanová Rôzne

Revúčka zažije meranie síl dobrovoľných hasičov. Domáci chcú obhájiť minuloročný triumf

V hasičskom areáli v Revúčke sa stretnú dobrovoľní hasiči, aby predviedli svoje umenie. Čo všetko čaká na návštevníkov?

Ilustračný obrázok k článku Revúčka zažije meranie síl dobrovoľných hasičov. Domáci chcú obhájiť minuloročný triumf
24
Galéria
Zdroj: Bohusik photography

Už v sobotu sa stretnú priaznivci hasičského športu. Chystajú sa na 5. kolo Regionálnej hasičskej ligy Spiš, ktorá je spojená s 10. Ročníkom súťaže o pohár primátorky mesta Revúca a memoriálom Jána Šepíka. Sútaž sa začína o 12.00 na hasičskom areáli v Revúčke. Diváci sa môžu tešiť na množstvo hasičských tímov z rôznych kútov Slovenska, ktoré predvedú svoje hasičské umenie.

„Regionálna hasičská liga Spiš vznikla v roku 2011. V súčasnosti sa počtom súťažných družstiev radí medzi jednu z najväčších hasičských líg na Slovensku, nakoľko v nej momentálne súťaží až 24 teamov z troch krajov. Spolu so Slovensko – moravskou hasičskou ligou patrí medzi jednu z najväčších a najťažších hasičských líg na Slovensku. Našej súťaže sa zúčastní približne 30 družstiev,“ približuje jeden z členov DHZ Revúčka, Adam Kilík.

„Okrem hlavnej sútaže je pre deti pripavený sprievodný program vo forme športových aktivít, ktoré začínajú od 10.00 a každý malý účastník bude za svoj výkon odmenený. Diváci sa naopak môžu tešiť na chutné občerstvenie, ktoré bude k dispozícii. Malí či veľkí, všetci si prídu na svoje,“ vymenoval Adam.

„Je ťažké povedať, kto by mohol byť víťazom, keďže sa jedná o kvalitné tímy. Každopádne by sme boli radi, ak by domáce družstvo DHZ Revúčka obhájilo víťazstvo z minulého roku. U žien tipujeme ženičky z DHZ Spišský Štvrtok. Každopádne, pozývame všetkých priaznivcov tohto krásneho športu, aby sa prišli zabaviť a zároveň podporiť domáci tím,“ hovorí Adam

Pozrite si v priloženej galérii hasičskú sútaž na Revúčke z minulých rokov!

Zdroj: YouTube.com
V OBRAZOCH: DHZ Revúčka opäť zabojuje o víťazstvo na domácej pôde
24
Galéria
Zdroj: Bohusik photography
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM