Jakub Forgács Iné športy

Revúcke kickboxerky opäť zabodovali. Na svetovom pohári zbierali cenné kovy!

Talent mladým revúckym kickboxerkám rozhodne nechýba. Dokázali to aj na súťaži v Budapešti. Ako sa im darilo v konkurencii bojovníkov z 33 krajín?

Ilustračný obrázok k článku Revúcke kickboxerky opäť zabodovali. Na svetovom pohári zbierali cenné kovy!
Zdroj: Kickbox Leon Revúca

Svetový pohár Hungarian Kickboxing worldcup sa zo Szegedu presunul do Budapešti, kde sa registrovalo 2300 štartov, 1400 bojovníkov z 33 krajín. Je to najväčší počet účastníkov v Maďarskom pohári, pričom medzi nimi nechýbali ani revúcke kickboxerky.

Reprezentantky Revúcej boli aj súčasťou reprezentácie Slovenského zväzu kickboxu. Ten skončí v rebríčku krajín na 13. mieste, svojim pravidelným bodovaním na takýchto podujatiach ktoré majú podobu a najlepšiu prípravu ako aj cestu pre zisk umiestnenia sa na oficiálnych ME a Sveta najbližšie budú v Írsku.

„Kapitánka Janka Guláková získala bronz v lightcontact –50 kg st. kadet. Očakávali sme medailu v kicklighte, no pre nie dobrú formu Janku vyradila pretekárka z Izraela, Daniellu Pashaer (Team Israel, Izrael). V lightkontakte postúpila cez pretekárku z Maďarska Mariannu Soós (Tököl SE, Maďarsko), no postup do semifinále je zobrala pretekárka Anita Kovács (Kondorosi KBE, Maďarsko),“ uviedol Ľuboslav Bodor, prezident klubu.

„Stela Laurenčíková získala bronz v lightcontact –55kg st. kadet, keď zvíťazila nad Barbarou Kovács (Bcs.LTP SE, Maďarsko) a postup do semifinále jej prekazila prehra Larisa Žagar Slemenšek (KBZS,SLO). Alžbeta Teličáková získala zlato v kicklight –28 kg ml.kad. a striebro –28 kg lightcontact, keď prehrala vo finále s Darynou Korolovych (KOROLOVYCH TEAM, Ukrajina),“ dodal Bodor so slovami, že dievčatá sú pripravené veľmi dobre, chýba im hlavne sebadôvera. Nakoniec tak získali jedno zlato, jedno striebro a dve bronzové medaile.

Čítajte tiež:

Obdivuhodný úspech revúckych kickboxeriek. Zo svetového pohára hneď s tromi medailami!

Mladí revúcki karatisti predviedli svoje kvality. Medzi stovkami pretekárov vybojovali dva cenné kovy!

FOTO: Kickboxerky z Revúcej zabodovali na Svetovom pohári
15
Galéria
Zdroj: Kickbox Leon Revúca
Zdroj: Kickbox Leon Revúca
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM