Hokej

Revúcki hokejisti mali rozpačitý úvod sezóny. V ďalšom zápase si už súper takmer ani neškrtol

Po určitých organizačných záležitostiach a zmenách začala v tejto sezóne novozaložená Rimavská hokejová liga v Rim. Sobote (www.rhal.mypage.cz), kým doterajšia GHHL ešte nezačala. Účastníkom RHAL je aj Lev Magnezit Revúca.

Ilustračný obrázok k článku Revúcki hokejisti mali rozpačitý úvod sezóny. V ďalšom zápase si už súper takmer ani neškrtol
Foto: Eva Viestová

Pre polovicu hráčov bol zápas úvodného kola 25.októbra s domácimi Hornets R.Sobota vôbec prvým súťažným stretnutím v „kariére“ a bolo to aj vidieť. Domáci boli aktívnejší a vytvorili si náskok, ktorý Revúčania len korigovali a tak favorit celej súťaže zaslúžene zvíťazil.

Hornets R. Sobota – Magnezit Revúca 9 : 5 (4:1,4:1,1:3)

  • góly: Špak 3, Prtko, Piaterik J.

2. kolo RHAL, ZŠ R.Sobota, 8.11.

V druhom kole sa Revúčania stretli s ďalším účastníkom hornej polovice minuloročnej GHHL. Papierovým favoritom bolo družstvo HK Klenovec, ktoré sa ujalo vedenia už po desiatich sekundách.

Revúčania však úvodný nápor súpera zachytili, hrali dobre takticky, zodpovedne, vykrývali stredné pásmo, čo súpera vyviedlo z rytmu a po peknom brejku vyrovnal T. Pavlík.

Aj v druhej tretine hrali Revúčania disciplinovane, pozorne, nepúšťali súpera do vyložených šancí a dvakrát skórovali. V závere tretiny Klenovčania pritlačili a so šťastím znížili po ich predchádzajúcom fau­le.

Záverečná tretina mala podobný priebeh, Klenovčania zvýšili aktivitu, no aj keď sa dostali do šancí, vychytal ich výborný Útrata v našej bránke a v záverečnej tretine nepustil za svoj chrbát nič.

Naopak naše útoky boli efektívnejšie a ďalšími dvoma presnými zásahmi si chlapci pripísali po dobrom taktickom a zodpovednom výkone podloženom spoľahlivým brankárom víťazstvo nad skúsenejším súperom.

V nasledujúcom kole bude našim súperom mužstvo Hnúšte.

Lev Magnezit Revúca – HK Klenovec 5 : 2 (1:1,2:1,2:0)

  • góly: Špak 2, Pavlík T., Piaterik J., Garlathy

Zostava Revúcej: Útrata – Skybjak,Andraš­čík,Pavlík M.,Piaterik P.,Tatarko,Be­lán,Garlathy, Špak,Papcun,Sálek,
Piaterik J.,Pavlík T.,Huťan, Kriška,Tomečko,Nem­ček

info a foto: V.Andraščík

Hokejisti Revúcej
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM