Hokej

Revúcki hokejsti na medzinárodnom turnaji? Povzbudzovali ich aj fanúšikovia súpera :-)

Počas minulého víkendu sa hokejoví nadšenci -"amatéri" MHK Magnezit Revúca zúčastnili opäť po roku medzinárodného turnaja v Rýmařove (ČR) na pozvanie priateľov z tohto malého mesta (cca 9 tisíc obyvateľov) neďaleko Olomouca.

Ilustračný obrázok k článku Revúcki hokejsti na medzinárodnom turnaji? Povzbudzovali ich aj fanúšikovia súpera :-)
Foto: Eva Viestová

Ešte v piatok večer po príchode nás domáci „prehovorili“ na priateľské stretnutie, ktoré skončilo zmierlivo 3:3.

Revúčania predviedli skvelú formu

V sobotu sa stretli štyria účastníci každý s každým – HC Horní Město, HC Vikingové, SK Medvědi Rýmařov (účastníci Rýmařovskej hokejovej ligy) a Magnezit Revúca.

V našom prvom stretnutí sme ustáli úvodný nástup a odhodlanie chlapcov HC Horní Město a na konci svietilo na tabuli jednoznačných 6:0 pre Revúcu, keď v závere už nás povzbudzovali aj ich priaznivci.

Finále v úvode nerozhodné

Po jednozápasovej prestávke sme nastúpili na dva posledné zápasy turnaja za sebou. Najprv sme zdolali bojovne naladených Vikingov 6:1, keď sme prvýkrát inkasovali. Takže v hneď nasledujúcom zápase bolo vlastne finále, keďže lepší by sa stal víťazom turnaja. Domáci SK Medvědi začali lepšie, keď sme sa po predchádzajúco zápase pomalšie rozbiehali a po prvej tretine bolo 2:2.

Potom však skórovali len Revúčania a po víťazstve 6:2 sa stali celkovým víťazom turnaj, čiže po minuloročnom 2. mieste to bolo úspešnejšie.

Najužitočnejším hráčom turnaja bol vyhlásený Maroš Útrata z našej bránky (inkasoval len tri góly).

Naše výsledky: Magnezit Revúca – HC Horní Město 6 : 0 Magnezit Revúca – HC Vikingové 6 : 1 Magnezit Revúca _ SK Medvďi Rýmařov 6 : 2

Celkové poradie :

  1. Revúca
  2. SK Medvědi
  3. HC Vikingové
  4. HC Horní Město

Večer pre nás domáci pripravili zaujímavý program, keď popri sledovaní hokeja z OH v Soči sme si zajazdili na motokárach v hale v neďalekom Bruntále. Pred návratom so spoľahlivou firmou MK Tour, sme dostali pozvanie aj na budúci rok, no malo by byť našou povinnosťou recipročne oplatiť pohostinnosť a turnaj u nás, ale kde… A pomaly sa ten náš „zimný štadión(?)“ rozpadá a mládež sa chodila naň len pozerať, vlastne len na bránu s odkazom, že bude otvorené, keď bude mrznúť…

info a foto: V. Andraščík

Revúcki hokejisti na turnaji V Čechách
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM