Ľubomír Hudačko Šport

Revúcki hokejisti po štyroch rokoch na Turnaji štyroch: Opäť sa môžu pýšiť víťazstvom! FOTO

Už pravidelne na konci sezóny dostávajú pozvanie od priateľov, účastníkov Popradskej hokejovej ligy, družstva HC CCCP Poprad, na tradičný Turnaj štyroch. Stalo sa tak aj tentoraz a revúcki hokejisti sa nenechali zahanbiť. Predviedli svoje umenie ako sa patrí a po štyroch rokoch opäť triumfovali!

Ilustračný obrázok k článku Revúcki hokejisti po štyroch rokoch na Turnaji štyroch: Opäť sa môžu pýšiť víťazstvom! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Ako znie z tábora víťazov, pozvanie na už 14. ročník bolo ťažké odmietnuť, aj keď zabezpečenie účasti po hráčskej i materiálno-finančnej stránke bolo zložitejšie ako doteraz aj vzhľadom na uplynulú sezónu, v ktorej sa niektorí chlapci dostali na ľad len sporadicky, aj to v Rožňave alebo Rimavskej Sobote.

Dramatické i nervózne stretnutia

„Na pravidelne výborne zorganizovanom turnaji sme nastupovali po tréningu našich reprezentantov na zápas s Bieloruskom proti družstvu ŽHK Poprad, kde na naše prekvapenie nastúpilo i niekoľko dievčat z popradského prvoligového družstva i reprezentantiek Slovenska. Aj keď dlho bol priebeh vcelku vyrovnaný a niektorí chlapci korčuľovali po mesačnej pauze, nakoniec sme zápas zvládli víťazne 5:1. Vzápätí po úprave ľadu sme nastúpili proti domácemu tímu HC CCCP Poprad a po pár minútach sme prehrávali 3:0,“ hodnotí Vladimír Andraščík.

Ako ďalej Andraščík dodal, chlapci sa otriasli, vyrovnali hru i výsledok. Keď krátko pred koncom dali na 5:4, zdalo sa, že to udržia, no domáci vyrovnali. Na samostatné nájazdy nakoniec rozhodli o výhre Revúčanov 6:5. Záverečné, prakticky finálové stretnutie neporazených družstiev prinieslo súboj Revúčanov s tímom HC ČSSR Kežmarok.

Turnaj štyroch vyhrali po štyroch rokoch

„Vo vyrovnanom, trochu nervóznom stretnutí sme síce inkasovali ako prví. Po vyrovnaní a ďalšom góle ešte v prvej tretine sme si udržiavali náskok a umnou a zodpovednou hrou podloženou spoľahlivým brankárom sme porazili obhajcov minuloročného prvenstva po výsledku 5:3. Takže po štyroch rokoch sme zopakovali triumf na Turnaji štyroch v Poprad aréne,“ poznamenal ďalej Andraščík.

Vo všetkých tímoch sa predstavilo aj viacero hráčov z vyšších súťaží SZĽH. Skutočne vydarená športovo-spoločenská akcia po vyhodnotení priniesla i pozvanie na budúci rok, kde by ako obhajca trofeje Revúčania nemali chýbať. „Poďakovanie patrí usporiadateľovi, všetkým našim chlapcom, za podporu SMZ, a.s. Jelšava a spoľahlivému prepravcovi MK Tour Muráň. A teší aj fakt, že medzi individuálne ocenenými bol najlepším útočníkom turnaja vyhodnotený Dávid Tomečko,“ dodal Andraščík.

Konečné poradie:

  • 1. HK Magnezit Revúca 8 b.
  • 2. HC ČSSR Kežmarok 6 b.
  • 3. HC CCCP Poprad 4 b.
  • 4. ŽHK Poprad 0 b.

Čítajte tiež:

Napínavé susedské derby proti Tisovcu: Keď už sa zdalo, že nepadne ani gól, prišli krásne momenty!

foto: archív vd

V Revúcej hokejisti víťazne: Na turnaji štyroch dopadli najlepšie!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM