Hokej

Revúcki hokejisti valcujú súperov na rožňavskom ľade

Na zimnom štadióne v Rožňave sa začiatkom decembra minulého roka začala hrať Gemerská amatérska hokejová (http://gahlroznava.webnode.sk/) liga za účasti šiestich mužstiev. Štyri družstvá sú z Rožňavy (Befora, Energyco, BSS, Pača ) a po jednom účastníkovi z Medzeva a svoje zastúpenie má Revúca.

Ilustračný obrázok k článku Revúcki hokejisti valcujú súperov na rožňavskom ľade
Foto: Eva Viestová

Hneď prvý zápas zaklincovali víťastvom

Revúcki hokejisti vstúpili do ligy víťazstvom nad minuloročným víťazom ligy a zároveň veľmi kvalitným súperom – mužstvom BEFORY. Zápas bol rozpačitý z oboch strán, keďže to bol prvý zápas a mužstvá toho ešte nemali veľa nakorčuľovaného na ľade. Revúcki hokejisti to zvládli výhrou 7:1 s veľmi dobrým výkonom brankára.

Druhý zápas nevyzeral nádejne

Ďalší zápas našich chlapcov sa uskutočnil v polovici decembra, kde ich súperom boli hokejisti z Energyco Rožňava. Tí si v prvom zápase poradili s BSS 16:4 a tak sa čakal veľmi kvalitný zápas s množstvom gólov.

Opak bol však pravdou na ľade bolo vidieť bojovnosť a dobré bránenie na oboch stranách a tak sa góly nerodili ľahko. Revúca postupne prehrávala už 4:1. V druhej tretine boli na oboch stranách vylúčení hráči do konca zápasu. Hráči Energyco stratili koncentráciu, pričom naši chlapci to dokonale využili v tretej tretine a dotiahli sa až na stav 4:4.

Tri minúty pred koncom pri rozohrávke nášho brankára M. Útratu v našom pásme, vzal puk do svojej moci náš kapitán N. Hutka a pekným sólom cez celé ihrisko ukoristil víťazstvo pre Revúcu v pomere 5:4.

Gólová kanonáda na konci roka

Posledný zápas v roku 2013 odohrali hráči Revúcej proti mužstvu Pače a bola to celkom slušná gólová nádielka. Celý zápas bol ako na hojdačke, ale hokejisti z Revúcej si permanentne udržiavali náskok. Nakoniec sa zápas skončil výhrou našich chlapcov 14:8.

Nový rok tiež v znamení výhry

Po novom roku pokračovala GAHL 4. kolom a súperom našich hokejistov bolo mužstvo z Medzeva. Zápas bol náročný hlavne v tom, že revúcki hokejisti nemali kde trénovať a väčšina z nich od posledného zápasu nebola na ľade. Zápas sa niesol v znamení nevyužitého množstva šancí, ale napriek tomu ho naši chlapci zvládli a po dobrom kolektívnom výkone vyhrali 13:8.

Zostava Revúcej: Útrata, Kováč, Hutka P., Vojčík, Kožuch Ľ., Hutka N., Kožuch J., Žgravčák, Keder, Varholjak, Laboš, Urda R., Švec, Šturmankin

Info a foto: N. Hutka

Revúcki hokejisti na rožňavskom ľade
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM