Rôzne Správy

Revúcki školáci dostali za snahu parádnu odmenu. Obdivovali Tatry v plnej kráse

Ukázali, že im ochrana prírody nie je cudzia. Žiaci z revúckej základnej školy sa za stovky kíl vyzbieraného papiera dostali na Štrbské pleso.

Ilustračný obrázok k článku Revúcki školáci dostali za snahu parádnu odmenu. Obdivovali Tatry v plnej kráse
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova

Vedeli ste, že 110 ton starého papiera zachráni 1 ha storočného lesa a že recykláciou sa šetrí elektrická energia aj spotreba vody? Na Hviezdoslavke to vedia, a preto každoročne začiatkom októbra organizujú jesenný zber papiera.

Tento rok pre víťazov pripravili originálnu výhru – výlet na Štrbské pleso. Triedy sa predbiehali v tom, kto nazbiera najviac kíl papiera. Ako to však býva, vyhrať môže len jeden. Tento rok sa víťazmi stali žiaci IV. A triedy, ktorým sa podarilo vyzbierať vyše 1400 kíl papiera. Na druhom stupni zvíťazili žiaci VIII.B triedy, ktorí priniesli vyše 1200 kíl zberového papiera.

Odmena skutočne stála zato. Napriek tomu, že bol piatok trinásteho, Tatry sa ukázali v plnej svojej kráse. Počasie ako na objednávku a nám nič nebránilo v tom, vychutnať si výlet plnými dúškami. Štvrtáci obdivovali krásu našich veľhôr prechádzkou po Štrbskom plese a ôsmaci sa zapotili cestou na Popradské pleso. Túru všetci hrdinsky zvládli, ale predovšetkým si užili pekný slnečný deň vo Vysokých Tatrách.

Každoročným jesenným zberom papiera žiaci v Základnej škole na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej svojou troškou prispievajú k záchrane našej Zeme. Nie je to síce záchrana sveta, no aj tento rok sa im v spolupráci s rodičmi podarilo vyzbierať vyše 10 tisíc kíl papiera, čím zachránili približne 170 dospelých stromov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM