Iné športy

Revúcki volejbalisti museli poprehadzovať zostavu: Do základu nastúpil len 16-ročný smečiar!

Revúca bola opäť svedkom dobrého volejbalu. Do nášho mesta zavítalo kvalitné družstvo z Komjatíc. Za naše domáce mužstvo bojoval v tento duel aj len 16-ročný smečiar.

Ilustračný obrázok k článku Revúcki volejbalisti museli poprehadzovať zostavu: Do základu nastúpil len 16-ročný smečiar!
Zdroj: Dnes24.sk

V peknom slnečno počasí si dosť divákov našlo cestu do telocvične SOŠ, aby znova videli dobrý volejbal. Do Revúcej pricestovalo mladé, ale kvalitné družstvo z Komjatíc. Ich hráči predvádzali obidva zápasy rýchly volejbal s minimom chýb.

Revúcke družstvo sa ani v treťom kole nepredstavilo v základnej zostave. Pre chorobu chýbal prijímajúci smečiar, obe liberá a jeden blokár. V mužstve museli poprehadzovať zostavu a do základu musel nastúpiť len 16 ročný smečiar, Matej Schelling.

V oboch zápasoch sa tímy naťahovali bod za bodom a hneď prvý priniesol veľkú drámu. Nakoniec ho revúčania vyhrali 29:27 a boj mohol pokračovať ďalej. Každý set končil minimálnym rozdielom a hráči museli siahnuť na dno svojich síl. Obidve družstvá si zaslúžili potlesk divákov za predvedený výkon. Je vidieť, že táto súťaž má svoju atraktivitu, pretože vidieť v Revúcej hrať družstvá ktoré hrali v extralige, majú za sebou tituly , to je pre divákov naozaj veľká príležitosť. A pre hráčov o to väčšia motivácia.

Po troch kolách je domáce AVK na druhom mieste 1. Ligy. Je to potešujúci fakt, keď zoberieme do úvahy, že tím nehral v plnej zostave a že súpermi sú tak kvalitné družstvá. Najbližší domáci zápas bude znova veľký športový sviatok. Do Revúcej pricestuje Centrum Olympijskej prípravy ( COP) Trenčín, čo je družstvo zložené z kadetských a juniorských reprezentantov Slovenska, preto si diváci určite prídu na svoje.

AVK Magnezit Revúca : ŠK Komjatice 3:1 a 3:0

Zost.: D. Belica, M. Schelling, M. Karabínoš, Ma. Herich, J. Jankovič, A. Petráš lib. O. SLamčík

Str.: K. Hatala st., Mi. Herich tr.: I Kozlík , as. tr. : M. Kumi 120 divákov

Autor, foto: Maroš Kumi , š.r. AVK

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM