Eva Viestová Iné športy

Revúcki volejbalisti štvrtí na Slovensku

V dňoch 20.5. – 22.5. sa konali v Novom Meste nad Váhom Majstrovstvá Slovenskej Republiky vo volejbale kategórie starších žiakov. Z celkového počtu 21 družstiev sa do finálového turnaja prebojovalo 8 najlepších.

Žreb nás zaradil do skupiny s mládežníkmi extraligových družstiev VŠK Púchov, VKP Bratislava a VK Slávia Svidník. Sú to družstvá, ktoré zvíťazili vo svojich oblastiach a my sme postupovali z druhého za VKM Žilina. Hneď v prvý zápas sme narazili na VŠK Púchov, ktoré suverénne vyhralo oblasť Západ s jedinou prehrou.
Od začiatku to bol boj o každú loptu a sety sa rozhodovali len v koncovkách. V poslednom, piatom sete, naši chlapci udržali emócie na uzde a aj keď prehrávali 9:5, zvíťazili sme 15:13 a celý zápas 3:2. Večer sme hrali s najväčším favoritom turnaja, Svidníkom. Prvý set sme zaskočili súpera skvelou hrou a servisom a vyhrali sme ho. Svidníčanom pomohlo niekoľko našich chýb a postupne sa rozohrali. Nakoniec zvíťazili 3:1, ale až po skoro dvojhodinovom boji.
Ráno nás čakalo družstvo VKP Bratislava a len víťazstvo nás posúvalo do bojov o medaile. V ich zostave hrali hráči, ktorí zakúsili chuť extraligy v A-teame VKP, ktoré získalo titul Majstra Slovenska. Našou úlohou bolo ustrážiť týchto hráčov, čo sa nám podarilo a aj tento zápas sme zvíťazili 3:2. O niekoľko hodín nás čakalo semifinále s VKM Žilina, ale rozlosovanie turnaja je niekedy kruté a nám nezostala ani celá pol hodinka na regeneráciu. Od začiatku sme sa do Žiliny pustili s plným nasadením a stavali sme súpera do úloh štatistov. Vychádzalo nám všetko a set sme vyhrali. Lenže začala sa prejavovať únava najlepších a najviac vyťažovaných hráčov, čo súper začal využívať. Nakoniec sme zápas o finále nezvládli a prehrali sme ho 3:1.
Posledným našim súperom bolo znova družstvo zo Svidníka, ktoré proti nám predviedlo pekný volejbal a napriek našej snahe sme zápas o bronz prehrali 3:0.
Aj keď chlapci a my tréneri sme odchádzali z turnaja sklamaní a smutní, je to úspech revúckeho volejbalu. V podmienkach, v akých pracujeme, vychovávame skvelých volejbalistov o ktorých je záujem v extraligových a aj v reprezentačných družstvách.
Zostáva mi len vyjadriť názor, že akokoľvek ťažké budú časy, najpopulárnejší kolektívny šport v Revúcej a regióne neskončí a s podporou mesta, sponzorov, reklamných partnerov a hlavne našich divákov bude pokračovať v úspešnej reprezentácii.

**O úspech sa pričinili hráči : Marko Putera, Rudolf Steigauf, Adam Hoďák, Jozef Schelling, Tomáš Laco, Jaroslav Fiľo ( Lovinobaňa), Stanislav Hurtečák, Erik Barboriak, Peter Barták, Pavol Ottinger

Tréneri : Mgr. Karol Húšťa , as. tr. Maroš Kumi

**Zdroj : M. Kumi

SRDEČNE BLAHOŽELÁME !!!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM