Jakub Forgács Správy

Revúcki žiaci ako vzácni poslovia dobrosrdečnosti: Aha, čo vyrobili pre Bratislavčanov!

Malí školáci z Revúcej ukázali, že majú srdce na pravom mieste. Zapojili sa do nevšedného projektu, vďaka ktorému urobili radosť svojim rovesníkom z Bratislavy. Aha, čo sa im podarilo!

Ilustračný obrázok k článku Revúcki žiaci ako vzácni poslovia dobrosrdečnosti: Aha, čo vyrobili pre Bratislavčanov!
Zdroj: Dnes24.sk

V Základnej škole J. A. Komenského máme vzácnych poslov dobrosrdečnosti a priateľstva. Sú nimi žiaci 3.A a 3.B triedy, ktorí sa zapojili do 5. ročníka česko – slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Z Českej republiky sa do projektu zapojilo 239 škôl a zo Slovenska 583 základných škôl, medzi nimi aj naša.

Partnerskou – projektom pridelenou školou sa pre ich stala ZŠ na Železničnej ulici z Bratislavy a koordinátorkou projektu učiteľka Martina Láslopová. Jej ústretová komunikácia uľahčila spoluprácu, a tak sa žiaci s chuťou pustili do realizácie záložiek pre kamarátov z Bratislavy. Vložili do nich svoju originalitu a nápaditosť. Vznikli tak jedinečné zvieratá, či rozprávkové postavy, ktoré sa s chuťou zahryznú do stránok kníh.

Okrem záložiek pre kamarátov pribalili a odoslali sprievodný list s podpismi tretiakov a fotografie ich spoločného domova – základnej školy. Očakávanie vystriedala veľká radosť vtedy, keď žiaci dostali záložky z Bratislavy spolu s listom a sladkou odmenou. Boli veselé, plné pekných kresieb, rozprávok a ozdobené malým príveskom. Všetci žiaci, ktorí prispeli výrobou záložky do projektu si zaslúžia veľký vďaku a obdiv za prácu, ktorá všetkých potešila a obohatila.

Foto: Emil Valko

Malí školáci urobili vďaka nevšednému projektu radosť rovesníkom
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM