Rôzne

Revúcki žiaci na zážitkovom vyučovaní: Tabletmi skúmali vodu a jej význam

Deň vody si v dvojdňovom predstihu pripomenuli aj žiaci základnej školy Ivana Branislava Zocha v Revúcej. Naspäť do tried sa vrátili nadšení a uchvátení. Pozrite sa, čo ich tak nadchlo!

Ilustračný obrázok k článku Revúcki žiaci na zážitkovom vyučovaní: Tabletmi skúmali vodu a jej význam
Zdroj: Dnes24.sk

Deti revúckej základnej školy I.B.Zocha si pripomenuli Svetový deň vody. Ako sme sa dozvedeli, žiaci všetkých ročníkov počas prvých dvoch hodín pracovali na projektoch so spoločnou témou, ktorou bola voda, jej význam pre ľudstvo a dôležitosť jej ochrany. Okrem debát a diskusií o vode pracovali aj na projektoch, v ktorých sa snažili vyzdvihnúť význam vody pre ľudstvo, odôvodniť potrebu jej ochrany.

“Potom sa jednotlivé triedy aj so svojimi učiteľmi presunuli do terénu, kde hľadali a pozorovali rôzne vodné zdroje, ich stav a znečistenie,“ prezradila Andrea Tokárová zo školy.

Novinkou počas tohto dňa zážitkového vyučovania bolo to, že žiaci v teréne pracovali s tabletmi. “Svoje pozorovania si fotili, priamo v prostredí programu S-poznámka, ktoré im operačný systém na tabletoch ponúka, a vytvorili prezentácie plné fotografií a komentárov k nim,“ pokračovala Tokárová. Ako ďalej dodala, keďže vyučovanie v teréne sa konalo v čase zatmenia Slnka, žiaci vo svojich prezentáciách nemohli nespomenúť aj tento zaujímavý úkaz.

zdroj, foto: ZŠ I.B.Zocha v Revúcej

Revúcki žiaci na zážitkovom vyučovaní: Tabletmi skúmali vodu a jej význam
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM