Peter Klimant Rôzne

Revúcki žiaci sa majú na čo tešiť: Už na najbližšiu vychádzku s tabletmi!

Žiaci aj učitelia z revúckej základnej školy majú dôvod na radosť. Na vyučovaní budú využívať nové tablety, ktoré im poriadne uľahčia štúdium.

Ilustračný obrázok k článku Revúcki žiaci sa majú na čo tešiť: Už na najbližšiu vychádzku s tabletmi!
Zdroj: TASR

Žiaci zo Základnej školy Branislava Zocha sa môžu tešiť na novú modernú formu učenia. Kedysi chodili napríklad na zážitkové učenie v prírode tak, že žiaci si počas vychádzky do prírody zaznamenávali názvy rastlín, stromov, hmyzu, či živočíchov do zošítkov a potom v škole so zápiskami ďalej pracovali. Na najbližšiu vychádzku do prírody spojenú so zážitkovým vyučovaním už však pôjdu vybavení tabletmi.

Moderné vyučovaine

Všetko podstatné, čo uvidia a zažijú, zaznamenajú – odfotia, nahrajú zvukový záznam alebo video a pomocou aplikácií vytvoria projekt, do ktorého budú môcť okrem fotografií pridať aj svoje vlastné poznámky. Budú dokonca môcť zaznamenať presnú trasu svojej vychádzky, prevýšenie, ktoré prekonali, určiť vonkajšiu teplotu, silu vetra, či vlhkosť prostredia. Keďže práca každej zo skupín bude jedinečná, veľký význam bude mať aj vzájomná prezentácia vzniknutých projektov pred spolužiakmi z ostatných skupín, čo pomôže pri formovaní ich vyjadrovacích schopností. Navyše, svoj projekt potom môžu zdieľať aj so svojimi rodičmi.

Vyučujúci bude mať tiež možnosť zaznamenať zvuk z celej vyučovacej hodiny, ako aj obsah všetkých obrazoviek interaktívnej tabule z danej hodiny, čo výrazne uľahčí doháňanie učiva žiakom v prípade choroby.

A to sú len “omrvinky” z možností, ktoré vyučovanie s tabletmi ponúka. Samozrejme, takéto vyučovanie nie je možné realizovať na každej jednej vyučovacej hodine, avšak je využiteľné vo všetkých predmetoch a všetkých ročníkoch. A Zocháči majú v pláne túto formu učenia využívať naplno.

Podporu vyjadril aj minister

Podporu vyučovaniu formou moderných technológií vyjadril aj minister školstva Peter Pellegrini, ktorý tak spravil vo svojom príspevku na konferencií „Škola na dotyk live“, ktorej sa zúčastnili aj pedagógovia zo Základnej školy Branislava Zocha.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM