Šport

Revúcky kickbox sa predviedol pred svetovou špičkou!

V banskobystrickej športovej hale Dukla Na Štiavničkách sa konal 15. ročník v kickboxe pod hlavičkou WAKO, jednej z najsilnejších organizácii na svete. Vo viac ako 700 zápasoch sa predstavilo 51 klubov. Nechýbali ani zástupcovia revúckeho Kickbox Leon klubu a opäť sa im darilo.

Ilustračný obrázok k článku Revúcky kickbox sa predviedol pred svetovou špičkou!
Foto: Eva Viestová

Ako nám prezradil hlavný organizátor, člen výkonného výboru SZKB, Marek Melko, tento ročník bol mimoriadne úspešný, čo sa týka účasti. Turnaja sa zúčastnilo 12 krajín (BLR, CZE, CRO, FIN, HUN, ITA, NOR, POL, SLO, SRB, SVK, UA) a počtu pretekárov 646 štartujúcich vo viac ako 700 štartov z 51 klubov.

Nechýbali svetoví šampióni, prišiel aj Kotleba

Na turnaji privítali takých reprezentantov, ktorí mnohí sú šampiónmi sveta, Európy, či medailistami z vrcholných podujatí WAKO, (Jarkko Jussila (FIN) úradujúci majster sveta)a iný.

Samotné otvorenie medzinárodného turnaja prebehlo v slovenskom a anglickom jazyku po príhovore prezidenta SZKB Petra Onušťáka a podpredsedu SZKB Mareka Melka sa pridal k otvoreniu aj župan samosprávneho Banskobystrického kraja Marian Kotleba, ktorý prezradil že je mimoriadne hrdý na šport ako je kickbox ktorý dokáže zorganizovať takéto veľkolepé podujatia, zároveň poprial športovcom veľa športového šťastia, prezradil že je fanúšikom bojových športov a mrzí ho že tieto športy sú finančne nedocenené.

Uctili si obete na Ukrajine, pamiatku „Dokyho“…

Po príhovore si všetci účastníci úspešného podujatia uctili minútou ticha pietnu pamiatku obetiam ukrajinského Kyjeva, a bývalého úspešného reprezentanta, reprezentačného trénera v kickboxe Ladislava „Doky“ Tótha kde po jeho tragickej smrti sa tento úspešný turnaj premenoval na memoriál Ladislava „Doky“ Tótha. Ako dodal hlavný organizátor pre kickbox Lacova smrť je veľká strata. Prezident SZKB Peter Onušťák prejavil morálnou podporou dlhoročnému prezidentovi WAKO, Enniovi Falsonimu, ktorý už takmer rok leží v kóme.

700 zápasov, špička ukázala svoje kvality

Viac ako 700 zápasov o cenné trofeje sa začali na 6 tatami a dvoch ringoch. Špičkový pretekári ukázali svoje kvality a ukázali skutočný kickbox na vysokej úrovni no nechýbali ani začiatočníci ktorý zrejme takúto špičku nečakali a získali len dobré skúsenosti. Rozhodcovia odviedli pod vedením skúsených medzinárodných ring inšpektorov a vedúcich rozhodcov na tatami kvalitné výkony, bez väčších zdržaní.

Samotná súťaž bola perfektne zorganizovaná nechýbala ani zdravotná služba ktorá skonštatovala že súťaž prebehla bez väčších zranení. Posledné boje o tituly skončili už pred osmou hodinou večernou, čo bolo len vďaka dobrej organizácii kde niektoré turnaje sa končia len v neskorých nočných hodinách.

Revúcky kickbox sa nestratil

Za náš domáci športový klub sa medzinárodného turnaja zúčastnilo šesť reprezentantov mesta Revúca celkom v 13-tich štartoch. V silnej konkurencii naši pretekári sa museli spoliehať hlave na športové šťastie ale bezpochyby získali cenné skúsenosti a veľa priateľov. Športový klub celkom z 51 klubov z 12-tich krajín obsadil 29 miesto, k cennej striebornej trofeji v plnokontaktnej disciplíne prispel aj Dmytro Korotchenkov z Ukrajiny (Lugansk) ktorý prešiel 2,5 tisíc kilometrov aby reprezentoval naše mesto a to všetko vďaka dobrým vzťahom s kickboxérmi z Ukrajiny.

Po úspešnom zdolaní Čecha Pavla Zeťa (ASIA GYM SPORT) s korým vyhral na TKO, Dmytri nastúpil proti úradujúcemu majstrovi sveta Jarkkovi Jussila (FIN- Wasa FightSport) prehral na 2 trestné body no i napriek tomu v 2 kole Jarkko Jussila padol do knock-downu ale v čas sa postavil, škoda. Vďaka Dmytriovi získava náš športový klub cenné skúsenosti z ruského štýlu boja ktoré aj aplikujeme do tréningových jednotiek. Poďakovanie za nasadenie a bojovnosť patrí všetkým našim reprezentantom aj tým ktorým sa nepodarilo získať cenný kov. Na tatami zápasisku nechýbal ani skúsený rozhodca Ľuboslav Bodor ktorý riadil tatami 2 ako ringinšpektor.

Výsledky:

Celkom športový klub získal 6 medailí 2-strieborné, 4-bronzové.

  • Adam Mičko – Pointfight starší kadeti +69 kg 3.miesto
  • Dmytro Korotchenkov – Fullcontact muži –67kg 2.miesto
  • Janka Gulaková – Kicklight staršie kadetky –42 kg 3.miesto
  • Adam Mičko – Kicklight starší kadeti +69 kg 2 miesto
  • Róbert Mušuka – Kicklight juniori –57 kg 3 miesto
  • Janka Gulaková – Lightcontact staršie kadetky –42 kg 3.miesto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM