Jakub Forgács Správy

Revúcky okres varujú pred krupobitím. Pripravte sa na poriadne divoké počasie

K letu nepatrí len teplé a slnečné počasie. V okrese Revúca majú udrieť búrky, pred ktorými varujú aj meteorológovia. V tomto čase s nimi treba počítať!

Ilustračný obrázok k článku Revúcky okres varujú pred krupobitím. Pripravte sa na poriadne divoké počasie
Zdroj: TASR

Pri pobyte vonku v najbližších hodinách zvýšte opatrnosť! „V okrese Revúca sa miestami očakáva výskyt búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ uvádza sa na stránke Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ).

„S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 23 m/s (60 – 85 km/h),“ píše sa ďalej SHMÚ

V súvislosti s možnými výčinmi počasia vydali meteorológovia v okrese Revúca výstrahu pred búrkami prvého stupňa od stredy 10:00 do štvrtkového poludnia.

Intenzita sprievodných javov je podľa SHMÚ v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Ako sa ďalej uvádza na SHMÚ, pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov).

Môže vás zaujímať:

Nefalšované ródeo, Iné Kafe aj Nedvědovci. Divoký západ v Muráni aj s novinkou

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM