Rôzne

Revúckym žiakom bolo hej... Na vlastnej koži okúsili najdlhšiu zjazdovku na Slovensku

Žiaci z jednej z revúckych základných škôl majú za sebou nezabudnuteľný týždeň lyžovačky. Okrem krás Tatranskej Lomnice, si užili kopec zábavy a vyskúšali aj najdlhšiu zjazdovku, akú u nás máme.

Ilustračný obrázok k článku Revúckym žiakom bolo hej... Na vlastnej koži okúsili najdlhšiu zjazdovku na Slovensku
Zdroj: Dnes24.sk

Lyžovanie je jeden z najznámejších a najobľúbenejších zimných športov nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Lyžovaniu sa môžu venovať všetky vekové kategórie – od detí až po dospelých.

Presvedčili sme sa o tom aj my, žiaci zo ZŠ na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej. Posledné februárové dni sme strávili na lyžiarskom výcviku v Tatranskej Lomnici. Bývali sme pod kopcom, neďaleko zjazdovky, v hoteli Morava. Každý deň sme chodili lyžovať a užívali sme si rôzne druhy počasia. Raz slnečné, o chvíľu daždivé, vietor, ale i hmlu, pre ktorú sme nevideli na svah.

Po celý deň (i noc) na nás dozerali naši inštruktori a zároveň aj naši učitelia Šimková, Bafia a Kvetko. Sme im veľmi vďační za ich ochotu, trpezlivosť a snahu naučiť nás dobre lyžovať. Okrem lyžovania sme sa dobre zabavili a strávili sme krásny týždeň s najlepšími kamarátmi. Naši učitelia nám dopriali skúsiť najdlhšiu zjazdovku na Slovensku.

Nezabudnuteľným zážitkom bola aj cesta lanovkou na Štart a odtiaľ novou 15-miestnou lanovkou na Skalnaté pleso, odkiaľ sme obdivovali Lomnický štít. Mnohí z nás sa viezli lanovkou po prvýkrát. A bol to naozaj krásny pocit. Máme veľa úžasných zážitkov a sme si istí, že na tento lyžiarsky budeme ešte dlho spomínať.

Foto/zdroj: Žiaci zo ZŠ, Hviezdoslavova 1, Revúca

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM