Nikoleta Janečková Rôzne

Revúckym žiakom neprekážalo prísť do školy v sobotu: Učitelia piekli palacinky!

Revúcki žiaci majú za sebou ďalší pekný zážitok. Vôbec im neprekážalo, že do školy prišli cez víkend. V sobotu sa totiž na Základnej škole I. B. Zocha uskutočnil špeciálny deň. Počas neho dokonca učitelia študentom piekli vlastnoručné palacinky.

Ilustračný obrázok k článku Revúckym žiakom neprekážalo prísť do školy v sobotu: Učitelia piekli palacinky!
Foto: Nikoleta Janečková / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 11. októbra sa v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej uskutočnil Európsky deň rodičov a škôl. Školu v tento deň navštívilo viac ako 200 detí a dospelých. Prišli hlavne preto, aby strávili sobotný deň plný rôznych aktivít. Na tvárach detí ale aj dospelých sme mohli vidieť len úsmev.

Na začiatku akcie sa uskutočnilo slávnostné pasovanie prvákov, ktorí sa predstavili vlastným a veľmi zaujímavým programom. Každý prváčik dostal tričko s logom školy a svojim menom. V tento deň prebiehali aj rôzne voľné aktivity. Na ich začiatok školu roztancoval Mayo Marcinek známy zo šou Česko Slovensko má talent.

Nezabudlo sa ani na šikovné deti, ktoré sa mohli vyšantiť v tvorivých dielňach. Deti si mohli vyrobiť srdiečko z nitiek či vyzdobiť ozdobu zo slaného cesta. Mnohí sa zastavili na gazdovskom dvore, kde plnili rôzne úlohy. Pomocou zamestnancov Štátnych lesov si mohli vyrobiť píšťalku z prútov.

Jeden z najväčších úspechov zožal stánok s palacinkami. Nielen učitelia ale aj rodičia piekli deťom palacinky a tie si ich následne zdobili. Malí kuchári mali na výber pre zdobenie ovocie, rôzne posýpky a samozrejme nechýbala ani šľahačka. Úspech mal aj stánok s maľovaním na tvár. Chalani chceli byť spidermanmi dievčatá zase lienkami či mačičkami. Vymaľovaní a napapaní sa mohli povoziť nielen na koníkoch či poníkoch ale aj na super mini motorkách.

Nezabudlo sa ani na občerstvenie. Všetci si mohli dať kávu alebo čaj za symbolickú cenu a tiež aj koláčik. Pre tých, ktorí boli hladní mali možnosť ochutnať kapustnicu a tiež pečenú klobásu. Mnohí si pochutnali na langošoch a miešaných nápojoch, o ktoré sa postarali žiaci z jednej zo stredných škôl v Revúcej. Medzi dvanástou a jednou hodinou sa losovalo o 50 tombolových cien, do ktorej sme sa taktiež zapojili.

Európsky deň rodičov a škôl
10
Galéria
Foto: Nikoleta Janečková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM