Eva Viestová Samospráva

Dôchodcovia idú s dobou: Deviatačky ich naučili posielať maily

V rámci súťaže Týždeň projektov o bezpečnosti na internete sa na Základne škole J. A. Komenského stretli v laviciach seniori a žiačky deviatych ročníkov.

Ilustračný obrázok k článku Dôchodcovia idú s dobou: Deviatačky ich naučili posielať maily
Foto: Eva Viestová

Na úvodnom stretnutí sa dozvedeli o základných pravidlách bezpečného správania sa pri používaní internetu v každodennom živote formou prezentácie a potom sa už spolu dievčatami „vrhli“ na počítač.

Ukázali si, ako sa robí „poriadok“ v počítači – tvorili priečinky a ukladali dokumenty. Na ďalšom stretnutí sa pozreli na internet v celkom inom svetle. Zistili, čo je to webová stránka, aké prehliadače poznáme, ako bezpečne nakupovať na internete. Niektorí si založili mailovú schránku a poslali svoj prvý mail.

Žiaci ôsmych ročníkov im vyrobili postery o bezpečnom správaní na internete, ktoré im odovzdali na poslednom stretnutí. Päť popoludní ubehlo ako voda a preto sa tešíme na ďalšie vzdelávanie, ktoré na našej škole prebieha už viac ako päť rokov.

Práca s internetom sa pre čoraz väčšie množstvo ľudí (a nielen mladých) stáva úplne bežnou súčasťou každodenného života. Teší nás, že aj tí skôr narodení držia krok s dobou a stále majú potrebu vzdelávať sa.

info a foto : ZŠ Komenského

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM