Jakub Forgács Správy

Situácia na cestách v našom okrese? Správa, ktorú ocenia mnohí vodiči

Za volantom treba byť v strehu a obzvlášť v zime. Pozrite, ako aktuálne vyzerajú cesty v okrese.

Ilustračný obrázok k článku Situácia na cestách v našom okrese? Správa, ktorú ocenia mnohí vodiči
5
Galéria

Cesty v okresoch Rimavská Sobota, Lučenec a Revúca v Banskobystrickom kraji sú zjazdné a povrch väčšiny z nich je mokrý. Výnimkou sú niektoré komunikácie na severe regiónu, kde sa na vozovke miestami nachádza zľadovatený alebo utlačený sneh. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej internetovej stránke.

Cestári upozorňujú hlavne na horský priechod Zbojská nad Tisovcom v rimavskosobotskom okrese, kde sa na niektorých miestach vyskytuje zľadovatený sneh o hrúbke štyroch až piatich centimetrov. Podobná situácia je podľa nich aj na ceste z Tisovca smerom na Muráň v okrese Revúca, kde je miestami zľadovatený sneh hrubý dva centimetre. V obidvoch úsekoch sú podľa SSC nutné snehové reťaze pre vozidlá s hmotnosťou nad 3,5 tony.

Zľadovatený sneh hrubý jeden centimeter cestári hlásia i na niektorých miestach v úseku od Hnúšte v okrese Rimavská Sobota po Rákošskú Baňu v okrese Revúca. Utlačený sneh sa podľa nich nachádza miestami aj na horskom priechode Chorepa nad Klenovcom v rimavskosobotskom okrese a tiež v úseku od Muráňa smerom na Červenú Skalu v okrese Brezno.

Foto: ilustračné

Snehové jazyky a záveje
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM