Eva Viestová Rôzne

Školáci sa vrátili domov oddýchnutí a zdraví

Už po štvrtýkrát sa žiaci Základnej školy na Hviezdoslavovej ulici zúčastnili výmenného rekreačného pobytu v Chorvátsku na ostrove Vir, kde strávili 12 krásnych slnečných dní s pestrým programom. Ako bolo?

ADAM: Hoci cesta autobusom bola dlhá, v autobuse bola sranda.
Prvé dva dni sme strávili na horskej chate pri meste Pakrac. Počas týchto dní sme navštívili historické kúpeľné mesto Lipik a strávili krásny slnečný deň na termálnom kúpalisku Daruvar. Páčili sa mi tobogány aj hojdačky na chate.

KRISTIÁN
Tretí deň sme sa presunuli na ostrov Vir. Každé ráno sme mali rozcvičku a školu plávania. Bude mi chýbať hlavne výborná zmrzlina.

VINCENT
V meste Lipik sme pozreli chov lipicanov, vzácnych plemenných koní. More bolo super.

JOZEF
Popoludní sme hrávali futbal a volejbal. Večer sme s Chorvátmi súťažili a hrali rôzne hry. Napr. Miss a Mr. ostrova Vir. Chodil som aj do školy plávania, kde som sa naučil plávať. Bolo to fajn. Som šťastný, že som tam bol.

VÍT Najviac sa mi páčili atrakcie a program, ktorý nám pripravili Chorváti. Jazdenie na fúriku bolo najlepšie. Naučil som hrať brata poker.

DÁVID
V utorok sme navštívili mesto Zadar. V prístave kotvili veľké lode. Také som ešte v živote nevidel. Našiel som si dobrých kamarátov a naučil povedať po chorvátsky Dobrý deň-Dobr dan Ďakujem-Chvala

ZUZANA V Pakraci sa mi páčili hory a výhľad na mesto. Na izbe som bola s Didou a Laurou. Každý deň sme boli pri mori. V Zadare sa mi tiež veľmi páčilo.

Prečo už musíme isť zajtra domov? V mierne rozšantenej diskotékovej nálade sa nikomu na dlhú cestu domov nechcelo ani len pomyslieť.

Nové priateľstvá príjemná letná, večerná atmosféra, hudba a tanec spájali slovenské a chorvátske deti našej školy v detskom tábore červeného kríža- Pakrac na ostrove Vir v Chorvátsku od 1. do 9. augusta aj toto leto.

[blockquote]Spo­ločné prezentačno- diskusné popoludnia, dobrovoľná činnosť Chorvátskych študentov- trénerov kineziologickej fakulty pri výuke plávania, či kultúrny program a prezentácia slovenského folklóru opäť upevnila Slovensko-Chorvátske vzťahy a spoluprácu na medzinárodnej úrovni. Načerpali sme sily do nového školského roku. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu a leto 2013. [/blockquote] info a foto : ZŠ Hviezdoslavova

HviezdoslavkaChorvatsko
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM