Eva Viestová Samospráva

FOTO: Školáci z Komenského školy si pochutili. Neuhádnete na čom!

Voda - jednoduché slovo, pod ktorým si väčšina z nás predstaví priezračnú tekutinu. Človek sa s vodou stretáva od svojho narodenia až do posledného dňa svojho života. Jej dôležitosť si v rámci Svetového dňa vody pripomenuli aj deti z Komenského školy v Revúcej.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Školáci z Komenského školy si pochutili. Neuhádnete na čom!
Foto: Eva Viestová

S vodou môžeme robiť rôzne veci – piť ju, umývať sa, oblievať cez Veľkú noc, varíme, plávame v nej, člnkujeme sa, lyžujeme a sánkujeme sa na nej, ponosujeme sa, keď prší.

Voda nás teda sprevádza počas celého života, hoci si to ani neuvedomujeme. Považujeme ju za samozrejmosť a spravidla jej nevenujeme veľkú pozornosť. Bez vody však človek za pár dní umiera.

Najprv sa čo to poučili

Aj Základná škola J.A.Komenského si pripomenula v piatok jej význam a dôležitosť tejto vzácnej tekutiny. Žiaci mali pripravenú výstavu minerálnych vôd spojenú s ich ochutnávkou.

Najprv boli v krátkosti informovaní o význame vody v prírode, potom sa niečo dozvedeli ako vniká minerálna voda, mohli si pozrieť mapku s miestami, kde sa na Slovensku nachádzajú pramene minerálnych vôd a kúpele.

Úspech mala ochutnávka

Nakoniec nasledovala samotná ochutnávka, aby si vedeli porovnať ako chutí rôzna prírodná minerálka, nakoľko mnohí viac menej holdujú sladeným kolám alebo umelo vyrobeným nápojom. Mali na výber z 15 druhov minerálok a samozrejme ako jedna vzorka figurovala aj čistá voda. Pri tejto ochutnávke asistovali žiaci 8.ročníka, ktorí sa počas hodín už s vodou a minerálkou oboznámili na hodinách biológie a enviro výchovy.

info a foto: ZŠ Komenského

Deň vody na Komenského
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM