Marcel Mojžiš Krimi

Slávo (33) čelí base: Opitý hrozil zabitím susedov, na polícii sa chcel obesiť

Trest 16 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za prečin nebezpečného vyhrážania so zbraňou potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre Slavomíra (33) z Revúcej. Ten bol v minulosti už osemkrát súdne trestaný a skutky spáchal väčšinou pod vplyvom alkoholu.

Aj žalovaný útok spáchal v čase, keď mal v sebe takmer 3,5 promile. Stalo sa to počas návštevy jeho známych v obci Mokrá Lúka v okrese Revúca. Muž s nimi vypil nejaké víno a potom vyšiel na dvor, kde zbadal susedovho psa.

Vulgárne nadávky

Chcel zviera pohladiť, ale jeho majiteľka ho upozornila, aby to nerobil. Slávo je známy tým, že po požití alkoholu „nedá do seba rýpať“. Majiteľke psa a neskôr jej druhovi začal vulgárne nadávať a hroziť zabitím, pričom sa oháňal plynovou pištoľou. Napadnutí preto privolali políciu.

Mladíka uznal Okresný súd v Revúcej za vinného z nebezpečného vyhrážania a vzhľadom na jeho kriminálny register mu uložil 16 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne. Obžalovaný sa odvolal s tým, že tvrdenia napadnutých nie sú pravdivé a on je nevinný. Odvolací súd mu nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil ako správny a zákonný.

Protialkoholické liečenie

Podľa súdu musí tiež absolvovať protialkoholické liečenie ústavnou formou, pretože znalci u neho zistili závislosť na alkohole. V stave opitosti Slávo v minulosti totiž nielen šoféroval, ale spáchal dva demonštratívne pokusy o samovraždu. V roku 2009 tak urobil po rozchode s priateľkou a po útoku v Mokrej Lúke sa chcel obesiť na policajnej stanici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM