Iné športy

Slováci v Česku bez konkurencie, odvážajú si tri zlaté medaily

Slovenskí nohejbaloví reprezentanti si z dejiska majstrovstiev sveta v českom Nymburku doniesli tri medaily zlatého lesku a stali sa suverénne najlepšou krajinou šampionátu.

Ilustračný obrázok k článku Slováci v Česku bez konkurencie, odvážajú si tri zlaté medaily
Zdroj: TASR

Slováci potvrdili úlohu favorita, keďže na posledných dvoch majstrovstvách Európy rovnako nenašli premožiteľa vo všetkých disciplínach.

Milan Ižol naplnil papierové predpoklady v singli do bodky a zvíťazil vo finále nad Maďarom Istvánom Pozderkom hladko 2:0 na sety. Tretie miesto si vybojoval domáci reprezentant Karel Hron, ktorý zdolal Francúza Jérémyho Caramella (2:0).

Vo dvojiciach si Patrik Perun, Ján Brutovský a Ladislav Stupák poradili proti domácej reprezentácii Česka a pre Slovensko získali druhý najcennejší kov. Zo súboja o tretie miesto vyšli víťazne maďarskí nohejbalisti, ktorí bez problémov zdolali Kórejskú republiku.

Slovenskú nadvládu v kráľovskej disciplíne trojíc chceli po jedenástich rokoch ukončiť domáci Česi. Slováci v zložení Patrik Perun, Martin Perun, Richard Makara, Ján Brutovský a Milan Černota však potvrdili dobrú formu z predchádzajúcich stretnutí a po výsledku 2:0 na sety získali tretie zlato pre slovenský tím. Bronz si vybojovalo Maďarsko, ktoré vo vyrovnanom stretnutí zdolalo Francúzsko 2:1 na sety.

„Je to obrovský úspech, jednoducho niečo nepredstaviteľné, pretože sa hralo v Českej republike v kolíske nohejbalu za účasti dvadsiatich krajín. Vo finále sme zdolali domácich hráčov v dvojiciach i trojiciach a Milan Ižol bol úspešný v singli. Je to jednoducho niečo úžasné a fantastické, sme všetci nadmieru spokojní,“ uviedol tesne po skončení finále trojíc prezident Slovenskej nohejbalovej asociácie Gabriel Viňanský.

Duel v trojiciach bol posledným pre spomínaného Martina Peruna, ktorý je nútený pre zdravotné problémy ukončiť kariéru. „Samozrejme, že by som to ešte potiahol s bratom a Jánom Brutovským, pretože sme dobrá partia a predovšetkým preto, že sa momentálne vyhráva. Zdravie je však prvoradé a mám také problémy, že budem s najväčšou pravdepodobnosťou nútený ukončiť kariéru,“ povedal M. Perun, ktorý si splnil prianie ukončiť kariéru ziskom najcennejšieho ko­vu.

výsledky – nedeľa:

finále:
jednotlivci: SR – Maďarsko 2:0 (11:9, 11:7)
dvojice: SR – ČR 2:0 (11:8, 11:8)
trojice: SR – ČR 2:0 (11:8, 11:4)

o 3. miesto:
jednotlivci: Francúzsko – ČR 0:2 (4:11, 4:11)
dvojice: Kórejská rep. – Maďarsko 0:2 (3:11, 3:11)
trojice: Maďarsko – Francúzsko 2:1 (15:14, 8:11, 11:6)

konečné poradie:

jednotlivci: 1. SLOVENSKO (Milan Ižol), 2. Maďarsko, 3. Česko, 4. Francúzsko
dvojice: 1. SLOVENSKO (Patrik Perun, Ján Brutovský a Ladislav Stupák), 2. Česko, 3. Maďarsko, 4. Kórejská republika
trojice: 1. SLOVENSKO (Patrik Perun, Martin Perun, Richard Makara, Ján Brutovský a Milan Černota), 2. Česko, 3. Maďarsko, 4. Francúzsko

Slovenskí nohejbalisti trojnásobne zlatí
3
Galéria
Slovenskí nohejbalisti trojnásobne zlatí
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM