Monika Földešiová Rôzne

So štvornohým Batmanom sa osud nemaznal. Takto ho dokaličili v Krásnohorskom Podhradí!

Ročného psíka ratovali priamo z rómskej osady neďaleko Rožňavy. Bol týraný, bitý a chorý. Z jeho očí nešlo nič viac než len strach, telo mu „zdobili“ poranenia a zápaly. Pozrite si video, v akom zúboženom stave bol ešte pred pár týždňami.

Ilustračný obrázok k článku So štvornohým Batmanom sa osud nemaznal. Takto ho dokaličili v Krásnohorskom Podhradí!
Zdroj: Dnes24.sk

Batman prežíval podľa pracovníkov OZ Pes v núdzi hotové peklo. Malého psíka zachránili počas kastračnej akcie v rómskej osade Krásna Hôrka pri Rožňave vďaka organizácii Československý kastračný program. Následne bol prevezený do OZ Pes v núdzi, ktorá sa postarala o jeho liečbu a zotavenie sa po psychickej aj zdravotnej stránke.

Niekoľko dní vystrašený a nedôverčivý pohľad bolo ťažké odstrániť z jeho tváre. Po dôkladnom očistení a vykúpaní prišiel na rad veterinár a jeho nemilé zistenia. Zapálená koža a chrasty na jeho telíčku boli len vonkajším dôsledkom jeho doterajšieho zúboženého života. Po dôslednejších vyšetreniach sa potvrdila aj demodikóza (parazitné kožné ochorenie dôsledkom ktorého je okrem iného vypadávanie srsti, pozn. red.).

„Batman je na tom zle nie len zdravotne ale aj psychicky, ako náhle sa k nemu blíži človek začne sa celý triasť. Bude trvať kým sa dá úplne do poriadku a začne veriť. Momentálne je stále veľmi vyčerpaný, podvýživený a potrebuje kľudový režim a liečbu,“ vraví Dominika Homolová z OZ Pes v núdzi.
Ako však môžete vidieť na videu, psík sa už začína pomaly tešiť zo života. Momentálne sa nachádza v útulku v Budči pri Zvolene a hľadá si nový domov plný lásky.

Pes Batman - Krásna Hôrka
4
Galéria
Pes Batman - Krásna Hôrka
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM