Jakub Forgács Krimi

Šokujúci čin chlapcov v okrese Revúca: Z tejto akcie a ich veku budete len krútiť hlavami!

Štvorica chlapcov sa dostala do pozornosti polície a dvaja z nich už čelia obvineniu zo zločinu lúpeže a z prečinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve. Muži zákona zverejnili informácie, z ktorých budete krútiť hlavami!

Ilustračný obrázok k článku Šokujúci čin chlapcov v okrese Revúca: Z tejto akcie a ich veku budete len krútiť hlavami!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ v Revúcej obvinil zo zločinu lúpeže a z prečinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve, dvoch chlapcov vo veku 14 a 15 rokov zo Šivetíc. „Spoločne s dvoma maloletými chlapcami po vzájomnej dohode 3. júla okolo 22:00, v Šiveticiach neoprávnene vnikli do rodinného domu, kde fyzicky napadli majiteľa domu (69),“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Vylomili zamknuté vchodové dvere, vošli do kuchyne a poškodili dvere vedúce do izby, kde sa v tom čase nachádzal poškodený. Jeden z obvinených prišiel k nemu, svietil mu baterkou do tváre a ruky mu držal za chrbtom, aby sa nevedel brániť. Povedal mu, že ak to nahlási na polícii tak ho zabijú, čo po ňom zopakovali aj ostatní, ktorí ho obstúpili a prehľadávali mu vrecká. Zo zadného vrecka nohavíc mu vzali skladací nožík a občiansky preukaz,“ pokračovala hovorkyňa.

Tá dodala, že keď začal kričať o pomoc ho pustili a ušli z domu preč, poškodením dverí mu spôsobili škodu 200 eur. „Opäť všetci štyria po vzájomnej dohode dôchodcu napadli na dvore rodinného domu v utorok 25. augusta okolo 22:30. Jeden z obvinených ho chytil za ruku, hodil ho o zem a po dopade na chrbát ho všetci chytili za ruky a nohy, začali ho prehľadávať, pričom z pravého vrecka nohavíc mu vzali baterku na svietenie, kľúče od jeho domu a ušli,“ povedala Faltániová.

Ako ďalej spomenula, približne po desiatich minútach sa vrátili. „Dôchodca stihol vojsť do domu zamkol vchodové dvere a háčikom zavrel dvere na izbe. Všetci štyria opäť neoprávnene vošli cez rozbité okno do kuchyne, kde začali búchať a kopať do dverí na izbe. Násilím dvere otvorili, baterkou mu svietili do očí a opäť ho chytili za ruky, stiahli na zem a začali ho prehľadávať,“ pokračovala Faltániová s tým, že z vrecka nohavíc mu vzali tabatierku s tabakom a po tom, čo začal kričať o pomoc ho pustili a ušli, spôsobili mu škodu 6 eur.

Hovorkyňa dodala, že z obavy o svoje zdravie a život to ešte v nočných hodinách muž oznámil polícii. Počas nasledujúceho dňa podozrivých chlapcov policajti zadržali. Obidvoch obvinených vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na ich vzatie do väzby. „Za zločin lúpeže spáchaný na chránenej osobe hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Keďže obidvaja obvinení sú mladiství, hrozí im polovičný trest,“ uviedla Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM