Peter Klimant Kultúra

Špeciálne lákanie neušlo pozornosti: Po Revúcej sa prechádzali obrie rozprávkové postavičky

Po uliciach Revúcej sa prechádzali maxi rozprávkové postavičky, ktoré lákali ľudí na veľkú udalosť do Základnej školy J.A. Komenského. Po roku tu znova otvorili svoje brány í a pripravili si pre ľudí skvelú akciu a to vo veľkom štýle.

Piaty ročník Dňa detí a rodičov dopadol aj napriek zlému počasie nad očakávania. „Našu Základnú škola J. A. Komenského navštívilo vyše 600 našich priaznivcov – žiakov, rodičov, starých rodičov, zástupcov vedenia mesta, sponzorov, jednoducho priateľov našej školy. Po niekoľkých týždňoch príprav prišiel deň D. ,“ informuje vedenie školy.

Učitelia školy spolu so svojimi rodinnými príslušníkmi začínali už o 6.00 hodine prípravami a varením vynikajúceho guláša a prípravou gofier pre najmenších. Pokračovala príprava a stavba jednotlivých stanovíšť v budove i mimo budovy školy . O desiatej to celé začalo. Sľubované MAXI rozprávkové postavy sa prechádzali po uliciach a pozývali občanov nášho mesta na návštevu tohto slávnostného dňa.

Všetci návštevníci, ktorí prišli sa mohli povoziť na koníkoch živých, ale aj pod kapotou – štvorkolkách, prezrieť si techniku a vybavenie príslušníkov PZ SR, poskákať si v našej vynovenej telocvični na super veľkých skákačkách, pristaviť sa pri aktivitách lesnej pedagogiky pod vedením zástupcov ŠL SR, zapojiť sa do celého radu zábavných športových a humorných súťaží, pohrať sa s kinball loptou, stráviť v dobrej nálade sobotné dopoludnie. Za žetóny získané v súťažiach si deti mohli nakúpiť sladkosti, darčekové predmety a kopec ovocia v školskom sobotnom supermarkete.

Vyvrcholením tohto vydareného a už niekoľko rokov tradičného podujatia v našom meste bolo losovanie tomboly s hlavnou cenou – televízorom. Samozrejme, že v tombole nebolo len to, ale veľké množstvo darčekov, ovocia a sladkostí pre najmenších.

Foto: Základná škola J.A. Komenského

Deň detí a rodičov dopadol nad očakávania
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM