Alexandra Kolínská Rôzne

Super novinky pri ceste parným vlakom: Nástupište pri salaši a švédske stoly, aké ste ešte nezažili!

Ak sa rozhodnete previesť zubačkovým parným vlakom, je tu opäť dôvod na radosť. K dispozícii už je totiž nové nástupište pri salaši. To však nie je jediná novinka!

Ilustračný obrázok k článku Super novinky pri ceste parným vlakom: Nástupište pri salaši a švédske stoly, aké ste ešte nezažili!
Zdroj: TASR

Turisti, ktorí sa prevezú historickým zubačkovým parným vlakom z Tisovca do sedla Zbojská, majú k dispozícii nové nástupište, ktoré bolo vybudované neďaleko miestneho salaša. Iniciátorom tejto dopravnej stavby bolo občianske združenie (OZ) Zubačka, ktoré parný vlak prevádzkuje.

„Na tomto mieste s parnou zubačkou zastavujeme vždy, keďže ľudia to na salaš majú oveľa bližšie ako z pôvodnej zastávky Zbojská. Vďaka novému nástupišťu bude vystupovanie a nastupovanie cestujúcich do vlaku pohodlnejšie a bezpečnejšie,“ informoval predseda OZ Zubačka Ján Spišiak. Nástupište mohli turisti prvýkrát využiť počas dvoch jázd, ktoré sa konali v sobotu 29. augusta.

Nové nástupište by mohlo slúžiť aj turistom, ktorí sa na Zbojskú vypravia bežnými osobnými vlakmi Železničnej spoločnosti Slovensko (ŽSR) a smerujú na túry do okolia. V areáli salaša sa totiž nachádza turistické informačné centrum a je jedným z východiskových bodov do národného parku Muránska planina.

„Novú zastávku by však bolo potrebné schváliť v zmysle príslušnej legislatívy a touto otázkou sa musí zaoberať Generálne riaditeľstvo ŽSR,“ konštatoval predseda.

Členovia OZ Zubačka pre cestujúcich, ktorí sa prevezú historickým vlakom, pripravili aj ďalšiu novinku. A ide o skvelý nápad. Ľudia totiž môžu zažiť švédske stoly, aké asi ešte ani nevideli. „V spolupráci so salašom ponúkame cestujúcim počas zastávky na Zbojskej možnosť občerstviť sa pri salašníckych švédskych stoloch s mäsovými a syrovými výrobkami. Tie sú miestnymi produktmi a boli vyrobené priamo na salaši,“ zakončil Spišiak.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM