Peter Klimant Rôzne

Tabule v revúckej škole nahradili chytrými stenami: Kriedy už nepotrebujú!

Revúcka základná škola je zas o niečo modernejšia. Žiaci pomaly totiž zabúdajú na kriedy. Vyfasovali do tried špeciálne chytré steny. Veď si to pozrite sami, ako sa malým Revúčanom parádne píše.

Ilustračný obrázok k článku Tabule v revúckej škole nahradili chytrými stenami: Kriedy už nepotrebujú!
Zdroj: Dnes24.sk

Základná škola J. A. Komenského v Revúcej sa rozhodla zapojiť medzi školy, v ktorých sa učí bez kried a píše a kreslí na chytrú stenu. " Klasické tabule sme nahradili „chytrou stenou“ a steny v triedach sa tak začali meniť na interaktívne pracovné povrchy," informuje vedenie školy.

V tejto základnej škole sa snažia pravidelne prichádzať s novinkami, ktoré menia a vylepšujú vyučovací proces. „Postupne meníme prostredie tried. Vo väčšine tried sú už plne funkčné a využívané interaktívne tabule a interaktívne projektory a teraz prinášame do tried aj projekt chytrých stien. Zmizli klasické drevené tabule a steny sa stali interaktívnymi pracovnými povrchmi,“ informuje škola.

Špeciálny náter podľa vedenia školy neobsahuje prchavé organické zlúčeniny a je ekologicky úplne neškodný. Žiaci aj učitelia tak majú antialergické prostredie. Na nové tabule sa píše fixkami, takže prašnosť tu už viac nehrozí. Škoľská novinka má viacero zaujímavých výhod. Dá sa používať aj ako magnetická tabuľa a dokonca je jej povrch vhodný aj na premietanie a na používanie projektorov.

„Prostredníctvom týchto tabúľ vzniká kreatívne prostredie a výučba nadobúda interaktívny rozmer. Učitelia školy majú viac možností využívať na svojich hodinách nové inovatívne metódy a formy práce a vyučovanie sa stáva pre žiakov zaujímavejšie a zábavnejšie, plné spolupráce. Našou snahou je aj naďalej prinášať nové moderné technológie a udržiavať si kredit modernej a pokrokovej školy,“ dodalo vedenie školy.

Foto: základná škola J. A. Komenského

Parádna novinka v revúckej základnej škole
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM