Radka Deckerová Krimi

Ťažké dni podpaľača Krásnej Hôrky: Chcú mu zbúrať dom!

Dvojdom v Krásnohorskom Podhradí, v ktorom bývajú Rómovia hrozí, že ho zrovnajú so zemou. Starosta Peter Bollo potvrdil, že obydlie zlikvidujú, ak neobstojí pred statikom.

Ten si dvojdom obzrel uplynulý týždeň spolu so stavebným dohľadom a políciou. Objekt je už najmenej 10 rokov bez vody a elektriny, nestojí v miestnej rómskej osade, ale v priamo v obci.

„Tak to vyzerá, ohrozuje zdravie a život ľudí,“. Podľa neho v ňom žije 10 osôb, len traja tam majú zapísaný trvalý pobyt. Má v ňom bývať aj údajný „podpaľač“ hradu Krásna Hôrka. „Tam žijú ľudia, ktorí tam nemajú ani trvalý pobyt, takže kvázi načierno,“dodal Bollo. Podľa vedenia obce by sa dvojdom mohol zrútiť aj pri silnejšom lejaku alebo búrke.

Na zbúranie určilo obecný dvojdom už predchádzajúce vedenie obce, podklady k asanácii však na obecnom úrade chýbajú. Istý čas sú ohrozené aj obydlia Rómov v miestnej osade. Majiteľ pozemkov pod osadou ich totiž daroval lídrovi Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Mariánovi Kotlebovi. Rómovia mali deklarovať, že tieto pozemky sú ochotní odkúpiť.

roznava24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM