Silvia Karasová Tlačové správy

Tip do domácnosti: Ako bývať lacno a zároveň pekne?

Kúpili ste si nehnuteľnosť a teraz stojíte pred vážnym krokom – zariaďovaní interiéru? Každý z nás túži po pohodlnej a zároveň príjemnej domácnosti, no väčšinou nám v naplnení našich prianí o vysnívanom bývani bráni nedostatok financií. My vám teraz poradíme, ako sa dá ušetriť pri zariaďovaní.

Ilustračný obrázok k článku Tip do domácnosti: Ako bývať lacno a zároveň pekne?
Zdroj: Dnes24.sk

Kvalitné bývanie za dobrú cenu však nemusí byť len márnou predstavou. Ak neviete ako na to, radi vám poradíme.

Začnite šetriť kde sa len dá!

Posnažte sa usporiť hlavne na energiách. Ak váš dom alebo panelák, v ktorom ste byt kúpili, je už zateplený, ušetriť môžete celkom slušnú kôpku finančných prostriedkov na teple. Pri vlastnom vykurovacom zariadení máte teplo pod kontrolou, bytové radiátory zas môžete stiahnuť na minimum. Pred únikom tepla vás zachráni aj investícia do kvalitných vchodových dverí a nových okien.

V prípade, že máte niektorú z izieb vytočenú na severnú stranu a trápi vás chladný vzduch prenikajúci cez škáry balkónových dverí, nechajte si svoju lodžiu zaskliť. Šetriť môžete aj pri elektrine či vode. S elektrickou energiou a vodou vám pomôže výmena starých spotrebičov za nové, ktoré sú úspornejšie a zároveň šetrnejšie k životnému prostrediu. Pozorne preto sledujte a porovnávajte informácie o spotrebe na energetických štítkoch. Vodu ušetríte napríklad pri toalete s úsporným splachovaním, do kúpeľne aj kuchyne si zas zaobstarajte úsporné pákové batérie.

Pri kúpe samotného nábytku sa vyhnite bazárovým výpredajom či akciám veľkých nábytkárskych centier a nenechajte sa zlákať na kúpu nábytku za smiešny peniaz. V konečnom dôsledku môžete na tom nakoniec prerobiť, pretože z lacnej drevotriesky sa vám raz dva môže vykľuť nekvalitný nábytkársky kus s krátkou životnosťou. Pri zariaďovaní svojho interiéru radšej myslite dlhodobo a prakticky.

Najlepšou voľbou je jednoznačne nábytok vyrobený na mieru. S odborníkmi z fachu viete prebrať všetky detaily vašej budúcej skrine, postele, stolíka, obývacej steny i kuchynskej linky. Nemusíte si viac lámať hlavu nad tým, čo so zvyšným priestorom, rozmery svojho nábytku si upravíte presne podľa možností vášho bytu, alebo domu. Navrhnúť si môžete aj vlastný dizajn a to všetko za výhodné ceny! Lacný nábytok vyrobený na mieru šikovnými rukami domácich stolárov vám poslúži omnoho dlhšie a praktickejšie než kusy z pásovej výroby. Nábytkom na mieru tak získate nielen originálny kus, ale tiež istotu výhodnej ceny – pretože nakúpite priamo od výrobcu.

Tip z redakcie

Z vlastnej skúsenosti môžem odporučiť minimálne vstavané skrine kúpené priamo od výrobcu/ stolára. V nedávno zakúpenom byte mi rekonštrukciou vznikol ideálny priestor na šatník. Ideálne však už neboli jeho miery. Myšlienku zháňať vhodnú skriňu v obchodoch som chtiac nechtiac musela zavrhnúť. Zachránila ma teda spolupráca s výrobcom nábytku na mieru, pre ktorého nebola problémom ani mierne šikmá stena. V konečnom dôsledku som tak získala nielen šatník presne podľa mojich predstáv, ale tiež dobrý pocit z výhodnej kúpy, pri ktorej som ušetrila nejedno euro.

Na stránke www.vstavaneskrine-dvere.sk nájdete všetko, čo potrebujete pre krásny a zároveň lacnejšie vyrobený nábytok na mieru. Okrem skríň a dverí vám ponúknu aj kvalitné slovenské postele z bukového masívu vrátane matracov a roštov.

Kliknite na www.vstavaneskrine-dvere.sk a dozviete sa viac.

pr - nabytok na mieru
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM