Jaroslav Dodok Rôzne

Topánky o nás prezradia viac ako oči, neveríte?

Fráza : „Oči sú bránou do duše človeka.“ , je už dávno pasé. Namiesto pohľadu do tváre, by ste mali svoju pozornosť venovať presne opačnej strane tela. To čo nosíme obuté o nás napovie v jednom momente viac ako dlhý a zmyselný pohľad do očí.

Presne touto problematikou sa zaoberali psychológovia z kanadskej univerzity a podľa nich sú v tomto odhadovaní úspešní až na 90 %.

H. Eysenck určite nepočítal s tým, že jeho určovanie introverzie a extraverzie sa posunie až do takých rozmerov, aby sa dala určiť jedným pohľadom na topánky. Dnešný psychológovia však tvrdia, že to nie je vôbec nemožné.

Tak ako to vlastne je? „Drahé topánky nosia ľudia, ktorí chcú demonštrovať svoje bohatstvo, naleštené a výrazné topánky patria silno extrovertným povahám.“ uvádza portál adam.sk vo svojom článku: Ukáž mi čo máš obuté a ja ti poviem , kto si ! Podľa výskumu ľudia, ktorí sú príjemní a ústretoví, nosia topánky praktické a funkčné.“

Paradoxne si pokojní ľudia vyberajú topánky, ktoré vyzerajú nepohodlne a ľudia agresívni uprednostňujú tzv.“ členkovú obuv.“ Liberálne zmýšľanie má za následok nosenie topánok lacných až ošumelých alebo tzv. „hippies“ topánok, uvádzajú odborníci. Na druhej strane však, určite aj výška konta určuje, čo si človek na nohy dovoliť môže a čo nie.

A ako to je s výškou podpätku? Toto bude zaujímať hlavne ženy. Milé dámy, vraj výška opätku je priamo úmerná chtíču vyvyšovať sa nad ostatných ľudí. Portál tvnoviny.sk uvádza, že://** „ Ženy, ktoré často nosia topánky na vysokom podpätku, sú tiež veľmi útočné a často všetko spochybňujú.“**// Ženy, s ktorými sa veľmi dobre komunikuje, ktoré sú flexibilné a pohodové, môžeme vidieť na nižších podpätkoch. Romantické typy si doprajú platformy. Otvorené ženy si rady na nôžky obúvajú športovú obuv.

Dnes už tvár nie je tým pravým zrkadlom osobnosti. Topánky o nás dokážu prezradiť viac ako by sme možno chceli. Vybrať si topánky, ktoré nie sú pre nás to pravé orechové, môže mať za následok vytvorenia mylnej predstavy o nás, nefunguje to však tak jednoducho. Neznamená to, že na zmenu charakteru či povahy sa stačí len prezuť.

S istotou však platí, že ak vás človek zaujme, nedajte na topánky, či oblečenie. Najviac sa o človeku dozviete ak sa budete snažiť ho bližšie spoznať. V inom prípade by ste mohli prísť, hoci aj o životnú lásku, len preto, že inak športový typ ženy, preferujúci nízku športovú obuv, práve uteká v ihličkách na svadbu svojej priateľky.

student24/Veronika Príbelová foto: facebook

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM