Samospráva

TOTO musíte vidieť: Revúcki žiaci na ihrisku vytvorili živú megastuhu!

Žiaci revúckych základných škôl sa aktívne zapojili do iniciatívy Svetového dňa boja proti AIDS, ktorý si pripomíname 1. decembra. Na Zochovej j na Komenského vytvorili živé červené stužky ako symbol boja proti AIDS. Pozrite si to...

Ilustračný obrázok k článku TOTO musíte vidieť: Revúcki žiaci na ihrisku vytvorili živú megastuhu!
Foto: Eva Viestová

Žiaci 7., 8. a 9. ročníka ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej sa v školskom roku 2013/2014 zúčastnili a aktívne podieľali na siedmom ročníku celoslovenskej kampane Červené stužky, kampane boja proti AIDS.

Na našej škole sme s pomocou nášho vedenia (A. Kvetková- riaditeľka školy, K. Szökeová- zástupkyňa školy) a učiteľky M. Pirochovej (zodpovedná osoba prevencie HIV-AIDS v našej škole) zorganizovali odbornú prednášku na tému HIV/AIDS, ktorej cieľom bolo oboznámiť žiakov o pohlavných chorobách, spôsoboch prenosu pohlavných chorôb, liečby a prevencie. Všetky informácie získali naši žiaci od prednášajúcej pani doktorky- gynekologičky MUDr. A. Rusovej.

Ďalej to bola odborná prednáška z CPPP v Revúcej pod vedením pani J. Dojčárovej na tému látkových a nelátkových závislostí.

V škole sme si spoločne prezreli film Anjeli, cieľom ktorého bolo uvedomenie si nebezpečenstva vírusu HIV a choroby AIDS.

Vypracovali sme niekoľko pekných projektov na tému HIV/AIDS, z ktorých sa tie najkrajšie dostali aj na nástenku venovanú kampani Červené stužky.

Žiaci našej školy zviditeľnili 1. december – Svetový deň boja proti AIDS vytvorením „živej“ červenej stužky. V priestoroch našej školy sa žiaci 7.,8. a 9.ročníka spojili a vytvorili symbol kampane boja proti AIDS – červenú stužku. Na sebe mali časť odevu v červenej farbe. Celkovo sa na týchto aktivitách, venovaných boju proti AIDS zúčastnilo 64 žiakov našej školy.

info a foto: ZŠ I.B.Zocha

Megastužka na ihrisku Komenského školy

AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás. Siedmy ročník celoslovenskej kampane Červené stužky prebieha od 1. septembra 2013 a vyvrcholí 1. decembra 2013 – na Svetový deň boja proti AIDS a zapojili sme sa do nej aj my, žiaci a pedagógovia ZŠ J. A. Komenského.

Vytvorili sme živú červenú stužku, ktorá je symbolom boja proti AIDS, aby sme tak zviditeľnili svetový deň boj proti tejto chorobe. Celej akcii predchádzala osvetová činnosť v rámci tried, aby sa deti dozvedeli základné fakty o chorobe AIDS. Výsledok určite stojí za povšimnutie.

info a foto: ZŠ Komenského

Červené stužky na ZŠ I.B.Zocha a J.A.Komenského
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM