Eva Viestová Samospráva

Gymnazisti v škole: Anketa o sexuálnej orientácii, študentky sa zdokonaľovali v líčení

Tvorivé dielne pomáhajú študentom Prvého slovenského literárneho gymnázia (PSLG) v Revúcej rozvíjať talent a zároveň ich prostredníctvom hľadajú nové talenty aj na základných školách.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti v škole: Anketa o sexuálnej orientácii, študentky sa zdokonaľovali v líčení
Foto: Eva Viestová

Ako povedala riaditeľka PSLG Ľuboslava Lacjaková, tieto aktivity vychádzajú priamo zo zamerania školy a pripravujú ich dvakrát do roka.

Študenti gymnázia, ale aj talentovaní žiaci revúckych základných škôl si svoje schopnosti preverili v siedmich tvorivých dielňach. Pracovali v literárnej, divadelnej, rozhlasovej, hudobno-textárskej dielni, ale vyskúšali si aj líčenie, ezoteriku a vlastné šikovné ruky.

„Organizovanie tvorivých dielní vychádza priamo zo zamerania našej školy. Odhaľujeme talenty našich študentov, ale zároveň takto hľadáme aj šikovné deti na základných školách. Pracujú na tom naši pedagógovia, ale aj zaujímaví hostia“,povedala Lacjaková.

Ako doplnila riaditeľka, majú už aj vlastných študentov, ktorí sú schopní odovzdať svoje skúsenosti spolužiakom. Tento rok prišli do rozhlasovej dielne redaktori rádia Lumen. Je to vďaka výbornej spolupráci, keďže riaditeľ rádia Juraj Spuchľak je zároveň garantom maturitnej skúšky zo žurnalistiky.

Študenti počas dňa skladali piesne, vytvárali texty podľa dohodnutých pravidiel alebo sa zdokonaľovali v líčení. V rozhlasovej dielni si vyskúšali anketu medzi svojimi spolužiakmi. Tentoraz zarezonovala najmä téma tolerancie ľudí s odlišnou sexuálnou orientáciou. Výsledky jednotlivých tvorivých dielní zhrnuli do záverečnej prezentácie.

„Je to zaujímavé aj pre nás pedagógov. Jednotlivé tvorivé dielne prechádzam zakaždým, aj tentoraz som sa nechala strhnúť ich atmosférou. Teraz som pobudla v tej rozhlasovej dielni, kde sa debatovalo o vývoji a budúcnosti rozhlasu. Aj my učitelia sa stávame súčasťou tohto festivalu, občas musíme aj my niečo nečakane vyprodukovať, keď nás vyzve lektor. Ale takto je to dobré, lebo nestačíme ani starnúť,“ dodala riaditeľka PSLG v Revúcej.

Súvisiaci článok : Gymnazistom, tým je hej: Líčenie, hudba aj ezoterika!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM