Ľubomíra Karmanová Krimi

Udrel blesk a potom nastala ohnivá dráma: Pozrite, čo sa dialo v lese! FOTO

V ťažko dostupnom teréne sa rozpútala ohnivá dráma. Do akcie vyrazili požiarnici z Lučenca, Poltára, Rimavskej Soboty, Hnúšte, Detvy, Banskej Bystrice, a ešte aj Pliešoviec. Zasahovalo 8 cisterien, ale aj vozidlá s prejazdnosťou v ťažkom teréne.

Ilustračný obrázok k článku Udrel blesk a potom nastala ohnivá dráma: Pozrite, čo sa dialo v lese! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu krátko po osemnástej hodine bol na linku tiesňového volania ohlásený požiar lesa v katastri obce Kokava nad Rimavicou časť Sinec, okres Poltár. Miesto požiaru sa podľa slov krajského hovorcu hasičov Erika Piatera nachádzalo v ťažko dostupnom teréne, ktorý je z časti zasiahnutý kalamitou.

„Postupne na likvidáciu požiaru, ktorý zasiahol plochu cca. jeden hektár boli nasadení hasiči z Poltára, Lučenca, Rimavskej Soboty, Hnúšte, Detvy, Banskej Bystrice a Pliešoviec,“ informoval hovorca.

Ako ďalej dodal, pri požiari celkovo zasahovalo 8 kusov cisternovej automobilovej techniky, vozidlá s prejazdnosťou v ťažkom teréne ako aj sanitný automobil hasičského a záchranného zboru. „Predbežná škoda zatiaľ vyčíslená nebola. Príčina vzniku požiaru je úder bleskom,“ dodal na záver Piater.

V ťažkom teréne zasahovali hasiči
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM