Rôzne Správy

Úlohy, leporelá aj divadelné predstavenie. Mladí Revúčania sa preniesli do sveta rozprávok

Na revúckej škole oslávili Deň ľudovej rozprávky. Deti si priblížili život, tvorbu a poslanie nášho „rozprávkového kráľa“ Pavla Dobšinského.

Ilustračný obrázok k článku Úlohy, leporelá aj divadelné predstavenie. Mladí Revúčania sa preniesli do sveta rozprávok
8
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova

Čarovný svet rozprávok vždy priťahoval a bude priťahovať pozornosť detského i dospelého čitateľa. Rozprávky sú totiž príjemným relaxom, únikom z reality, ale aj poučením a zdrojom tvorivosti. Pri príležitosti Dňa ľudovej rozprávky sa žiaci 1.-4. roč. zo ZŠ na Hviezdoslavovej ulici vybrali na dobrodružstvá s ľudovými rozprávkami Pavla Dobšinského.

Oboznámili sa s ľudovou rozprávkou ako takou, vysvetlili si vznik a spôsob šírenia rozprávok v minulosti. Priblížili si život, tvorbu a poslanie nášho „rozprávkového kráľa“ Pavla Dobšinského.

Žiaci objavovali dobrých aj zlých hrdinov slovenských ľudových rozprávok, obohacovali si slovnú zásobu o archaizmy, riešili úlohy, tajničky. Na záver vytvorili zaujímavé výtvarné diela – rozprávkové mozaiky, leporelá, knihy, filmy a plagáty o živote slovenského rozprávkara. Do sveta rozprávky sa mladší žiaci preniesli aj vďaka divadelnému predstaveniu Dlhý nos, ktoré pre nich pripravili žiaci z divadelného krúžku pod vedením p.uč. Hrbálovej.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z Dňa ľudovej rozprávky!

V OBRAZOCH: Takto na revúckej škole oslávili Deň ľudovej rozprávky
8
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM