Soňa Vanovčanová Iné športy Šport

UNIZA na domácej pôde: Revúca nebola ľahkým súperom

Chlapci z Volejbalového oddielu Academic Žilinská univerzita (AC UNIZA) odohrali dvojzápas tentokrát na domácej pôde. Súperom bol výborne zohraný tím MVK Magnezit Revúca (MVK Magnezit).

Ilustračný obrázok k článku UNIZA na domácej pôde: Revúca nebola ľahkým súperom
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu VO AC UNIZA hostil súperov z Mestského volejbalového klubu Magnezit Revúca. Žilinčania si na svoje konto pripísali jednu výhru, no aj jednu prehru. V prvom zápase naši volejbalisti prehrali 0:3 (-18, –22, –17), v druhom, veľmi vyrovnanom zápase Žilina vyhrala nad Revúcou 3:2 (-19, 24, 21, –20, 11).

Podľa športového riaditeľa AC UNIZA Petra Minárika, hostia v prvom zápase na ihrisku jednoznačne dominovali a predvádzali ukážkovú tímovú hru. Žilinčanom sa dobre rozbehnutých súperov nepodarilo zabrzdiť a v prvom zápase vyhrala Revúca jednoznačne 3:0. Druhý zápas však priniesol veľmi vyrovnaný volejbal a rozhodovalo sa až v piatom skrátenom sete, ktorý vo svoj prospech uhrali volejbalisti Žiliny a v zápase vyhrali 3:2.

Žilinčania si zahrali v tejto zostave:

Kalužný, Keltoš, Rolček, Hrtús, Večeřa, Štoder

Liberá: Kysela Ľ, Dedič

Striedali: Minárik, Šíma

Tréner: Zdenek Hauer

„V prvom zápase nás súper zaskočil vynikajúcou organizovanou hrou, výbornou hrou v poli aj v útoku, kde bolo vidieť že družstvo je zohraté do posledného detailu čo nám ešte chýba. My sme nedokázali súpera ubrániť a ak sa nám to podarilo, nevedeli sme to trestať útokom za bod. Nedostali sme súpera pod tlak a Revúčania zaslúžene vyhrali. Do druhého zápasu sme šli takzvané all in. Vedeli sme, že ak nedostaneme súpera pod tlak, v zápase máme minimálnu šancu. Pritvrdili sme na servise, dbali sme na väčší dôraz v obrane a v útoku. Súper začal robiť chyby, my sme zacítili šancu ktorú sme využili a zápas sme vyhrali v 5 setovej bitke,“ uviedol Peter Minárik.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

https://www.facebook.com/Zilina24/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM